05 / 05 / 2024

bedelsiz kiralamada vergilendirme

bedelsiz kiralamada vergilendirme

Gayrimenkulün bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması durumunda vergilendirmede emsal kira bedeli baz alınıyor. Ancak bazı hallerde bu bedel uygulanmıyor. Peki, emsal kira bedelinin uygulanmayacağı durumlar nelerdir?

Borsanın en çok kazandıranı yüzde 800 bedelsiz sermaye artışına gidiyor

Borsa İstanbul’un en çok kazandıran hisselerinden Penta Teknoloji Ürünleri yüzde 800 bedelsiz sermaye artışına gidiyor. Penta’nın başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından da onaylandı.

Bedelsiz tapu nedir? Bedelsiz tapu devri olur mu?

Bedelsiz tapuya dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de tapu devrinin olup olmayacağıdır. İşte merak edilenler!

Bedelsiz kiralama nedir? Bedelsiz kiralama özellikleri nelerdir?

Bedelsiz kiralama nedir, Bedelsiz kiralama özellikleri nelerdir? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Türkiye'nin ilk yerli üretim otomobili olacak olan TOGG'un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. Hükümet aracın piyasaya güçlü bir şekilde girmesi için önce elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranını düşürmüştü. Bu adımın ardından firmaya dev arazi 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bir kimse kendi adına kayıtlı taşınmazın tapusunu eşine devretmek isteyebiliyor. Peki, eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

2021'de evini satanlar dikkat! İşte vergilendirme kriterleri...

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul satışlarından kazanç elde eden mülk sahiplerinin ödeyeceği verginin kriterlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '2021’de el değiştiren 3 milyon mülk için vergilendirme kriterleri' başlıklı yazısı...

Servet GYO bedelsiz sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Servet GYO'nun 1 milyar TL olan kayıtlı sermayesi kapsamında 52 milyon TL olan bedelsiz sermayesi, 68 milyon TL artırılarak 120 milyon TL yapılacak. Şirket, sermaye artırımı için SPK'ya başvuruda bulundu.

İBB Meclisi'nde bedelsiz parsel tahsisi gerginliği!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği Kasım ayı oturumlarının 6. birleşiminde, İBB parsellerinin Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na bedelsiz şekilde tahsis edilmesi gerginliğe neden oldu.

Yurt dışı inşaat işlerinde vergilendirme nasıl yapılır?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Veysi Seviğ bugünkü köşesinde yurt dışı inşaat kazançlarındaki vergilendirmeyi kaleme aldı. İşte Veysi Seviğ'in 'Yurt dışı inşaat işi kazançlarında vergilendirme' başlıklı yazısı...

OSB'lerde tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis süresi uzatıldı!

Organize sanayi bölgelerinde (OSB) bulunan parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilme uygulamasının 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmasına karar verildi. 

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Esenler Belediyesi'nde ihalesiz ve bedelsiz tesis devri tartışması!

Esenler Belediyesi, Sayıştay’ın ihalesiz ve bedelsiz olarak özel firmaya protokolle devredilmesini mevzuata aykırı bulmasına rağmen ilçedeki geri dönüşüm işi için yine protokol yapmak üzere meclis kararı verdi. CHP'li Meclis Üyesi Kemal Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vakıf GYO 40 milyon TL'lik bedelsiz hisse senedi dağıtımı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 40 milyon TL temettünün bedelsiz hisse senedi olarak dağıtılmasına ilişkin olarak 9 Nisan 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kuruluna başvuruda bulunuldu.

bedelsiz kiralamada vergilendirme Haberi

bedelsiz kiralamada vergilendirme

Emsal kira bedelinin uygulanmayacağı durumlar nelerdir?

Kiraya verilen bina ve arazilerde emsal kira bedeli, varsa yetkili özel makamlarca veya mahkemelerce saptanmış kira bedeli olarak tanımlanıyor.


Kira gelir vergisinde kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde emsal kira bedeli esas alınıyor. Örneğin, gayrimenkulün bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması durumunda vergilendirmede emsal kira bedeli baz alınıyor.


Ayrıca, kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması durumunda da emsal kira bedeli esası uygulanıyor.


Ancak bazı durumlarda emsal kira bedeli uygulanmıyor. Peki, emsal kira bedelinin uygulanmayacağı durumlar nelerdir?


1- Boş kalan gayrimenkullerin korunması amacıyla bedelsiz olarak başkalarının ikametine bırakılması,


2- Binaların mal sahiplerinin çocuklarının, anne ve babalarının veya kardeşlerinin ikametine tahsis edilmesi, (Ancak, bu kimselerin her birinin ikametine birden fazla konut tahsis edilmişse bu konutların yalnız...