27 / 04 / 2024

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Türkiye'nin ilk yerli üretim otomobili olacak olan TOGG'un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. Hükümet aracın piyasaya güçlü bir şekilde girmesi için önce elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranını düşürmüştü. Bu adımın ardından firmaya dev arazi 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.



Tüm dünyada yaşanan dönüşümle birlikte, otomotiv sektöründe daha çevreci ve ekonomik seçenekler olarak öne çıkan elektrikli otomobil piyasasında yerini almaya hazırlanan TOGG'un alt yapı çalışmalarında sona gelindi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Bursa Gemlik’teki elektrikli otomobil yatırımı ve yine TOGG tarafından batarya üretimi için kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Sanayi AŞ için toplamda 4 milyon 95 bin metrekare arazi 49 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi. Şirketler istihdam şartını 5 yıl süreyle yerine getirmeleri halinde araziyi bedelsiz olarak alabilecek.

Bursa’da yapılacak elektrikli otomobil ve batarya yatırımlarına proje bazlı destek verilmesini öngören Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.

Buna göre, TOGG'un Bursa Gemlik’teki elektrikli otomobil yatırımı için Proje Bazlı Destek kapsamında 1 milyon 71 bin metrekare arazi 49 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi.

TOGG tarafından batarya üretimi için kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Sanayi AŞ’ye de Bursa Gemlik’teki 3 milyon 24 bin metrekarelik taşınmaz 49 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi.

Her iki firma da istihdam şartını sağlarsa araziyi 5 yıl sonra bedelsiz olarak alabilecek. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön