30 / 04 / 2024

Bedestan Çarşısı restore

Bedestan Çarşısı restore

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restore edilen Bedesten Çarşısı'nı ziyaret etti. Müteahhit firma yetkilisi ise çatıdan başlanan çalışmaları 250 günde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı'nın yıkımı davalık oldu!

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı’nın yıkılmasını istemeyen esnaf, davalık oldu. Esnaf, ''Mevcut binalar restore edilerek korunsun. Esnafı imha yoluna değil, ihya yoluna gidelim.” diye çağrıda bulundu.

Tarihi Kayseri Çarşısı restore ediliyor!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak'ın Kerkük kentinde yanarak kullanılmaz hale gelen tarihi Kayseri Çarşısı'nın Türkiye'nin öncülüğünde restore edilmesi gerektiğini söyledi.

Kerkük'teki tarihi Kayseri Çarşısı restore edilmeyi bekliyor!

Irak Kerkük'te çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz duruma gelen tarihi Kayseri Çarşısı restore edilmeyi bekliyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı restorasyonunda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Demirciler Çarşısı Kahramanmaraş’ın yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda tarihi dönüşüm!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Demirciler Çarşısı Kahramanmaraş’ın yeni turizm alanlarından biri haline gelecek.

Kula'nın tarihi çarşısı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kula’nın tarihi çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile yapılacak sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla restore edilecek. Cadde esnafları, tarihi dükkanlarının restorasyonunda cebinden beş kuruş masraf yapmayacak.

Demirciler Çarşısı tarihi kimliğine kavuşuyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlanan, aslına uygun restore edilerek tarihi kimliğine kavuşturulacak olan Demirciler Çarşısı’nda restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı restore edilecek!

Trabzon'un tarihi "Kemeraltı" çarşısı, Ortahisar Belediyesince hayata geçirilen "Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında restore edilerek, turizmde daha da ön plana çıkartılacak.

Mısır Çarşısı'nın restorasyonunda 10 metrekarelik duvar yıkıldı!

İstanbul’daki tarihi Mısır Çarşısı, 2011 yılında İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile restore edilmeye başlandı.Tarihi çarşının tarihi duvarının yaklaşık 10 metrekarelik kısmı yıkılarak büfenin daha önce kapalı olan kısmı açık hale getirildi.

Bedesten Çarşısı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geld

Bedestan Çarşısı restore Haberi

Bedestan Çarşısı restore

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restorasyon çalışmalarına başlanan tarihi Bedesten Çarşısı'nı ziyaret etti.


Güner ve Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlanan tarihi Bedesten Çarşısı'nı gezdi.


Çalışmalar hakkında bilgi alan Güner, Çoban'a teşekkür ederek, her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi.


Bu projenin bölge esnafı adına bir şans olduğunu vurgulayan Güner, "Başınıza talih kuşu konmuş, benim burada dükkanım olsa belediye başkanının elini öperim. Burayı modern bir hale getiriyorsa 'Allah razı olsun' derim. Bu proje esnaf için büyük bir şans. 80 yıldan fazla buraya belki de el değmemiş. Hep beraber Belediye Başkanımıza destek olacağız" ifadelerini kullandı.


Müteahhit firma yetkilisi ise çatıdan başlanan çalışmaları 250 günde tamamlamayı planladıklarını söyledi.


Çoban da çarşının 1914 tarihinde, Hacı Bekir Tiryaki tarafından Fransız mimar ve...