02 / 05 / 2024

Bedesten Çarşısı ne zman

Bedesten Çarşısı ne zman

Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geld

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japonya 2024 yılının ilk gününde yaşadığı şiddetli depremi, benzerlerine göre yine çok az kayıp ve hasarla atlattı. Peki Japonların deprem başarısının sırrı ne?

Manisa Bedesten Çarşısı'nda son rötuşlar!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de Eski Kamyon Garajı üzerinde 19 bin metrekarelik alanda inşa edilen Modern Pazaryeri, Bedesten Çarşısı ve Otopark Projesi’nde son rötuşlar yapılıyor.

Manisa Bedesten Çarşısı açılış için gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı açılış için gün sayıyor.

Manisa Bedesten Çarşısı projesinde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de Eski Kamyon Garajının olduğu alanda yapımına başlanan Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı projesinde sona gelindi.

Restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı açıldı!

355 yıllık Osmanlı kent dokusuna ait bir yapı olan Mısır Çarşısı, 5 yıl süren restorasyon çalışmaları sonunda yeni yüzüne kavuştu. Çarşının açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Manisa Bedesten Çarşı projesinde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli ilçe ziyaretinde Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı projelerini inceledi.

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Bakırcılar çarşısını da yeni yüzüne kavuşturacak.

Salihli Bedesten Çarşısı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Manisa Salihli'de hayata geçirilen Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Eminönü'ne Milano çarşısı geliyor!

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Eminönü'nde Milano çarşısı gibi bir yapılanma olduğunu açıkladı.

Vişne Han Kapalı Çarşısı ile ticaretin kalbi Yıldırım'da atacak!

Yıldırım Belediyesi'nin Vişne Caddesinde yapacağı ve 128 bin 292 metrekare kullanım alanına sahip olacak Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın bünyesinde ticari alanlar, kongre salonu, çok amaçlı salonlar ve kapalı otopark bulunacak.

Düzce eski sanayi çarşısı ne olacak?

Düzce Uzunmustafa ve Kültür mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan, 'eski sanayi çarşısı' dönüşüyor.

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

Salihli Modern Pazaryeri ve Bedesten Çarşısı'nın inşaatı başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle inşa edilecek olan Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı'nın inşaatı başladı.

Bedesten Çarşısı ne zman Haberi

Bedesten Çarşısı ne zman

 AFYONKARAHİSAR Belediyesi tarafından geçen yıl restorasyona başlanan tarihi Bedesten Çarşısı'nda çalışmalarda sona gelindi. 


Afyonkarahisar'da 1914 yılında Hacı Bekir Tiryaki tarafından projesi Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geldi. Afyonkarahisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, mimarisiyle göz kamaştıran Bedesten Çarşısı'nın tamamlandığında kent kültürüne büyük zenginlik katacağı belirtilirken, restore çalışmalarının ilk etapta çatıdan başlayıp, dış cephe onarımlarıyla devam ettiği ifade edildi. 


Çalışmalar kapsamında iç ve dış dükkanların doğramaları yenilendi, eskiyen demir kepenkleri sökülerek yerine otomatik ahşap görünümlü kepenkler takıldı. Dış dükkanların taşıyıcı sistemleri yenilenirken, üst kattaki pencere ve demir parmaklıklar tamamen değiştirildi. Daha önce açıkta olan ve büyük tehlike arz eden elektrik sistemi yer altına alınarak günümüz şartlarına uygun revize...