06 / 05 / 2024

Bedri Rahmi koyu

Bedri Rahmi koyu

Muğla 2’nci İdare Mahkemesi'nin Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu’nun ihalesine yürütmeyi durdurma kararı vermesi Akbük, Göbün ile Küçük Sarsala koyları için de çevrecileri ve köylüleri umutlandırdı.

Bedri Rahmi ve Akbük Koyu'nun işletmecisi kim oldu?

Tartışmalara neden olan Göcek’in ihaleye çıkartılan dört koyundan ikisini Hüseyin Gülen adlı işletmeci aldı. Gülen iki koy için toplam 2 milyon 150 bin lira ödeyecek. Çevreciler dava açmaya hazırlanıyor.

Bedri Yaşar: Dar gelirliye kırk yıl vadeli ev yapılsın!

TOKİ'nin dar gelirlilere yönelik konut yapması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ''Otuz yıl, kırk yıl vadeyle dar gelirliye konut tahsil edilmeli'' diye konuştu.

Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Menteşe Belediyesi, Akbük Koyu'nda yer alan ve idari yargı süreci tamamlanan kaçak yapıların yıkım çalışmalarına başladı...

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kleopatra Koyu'nun ihalesi iptal edildi!

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Kleopatra Koyu'nun 505 bin lira kira bedeliyle 29 yıllığına kiraya verildiği ihale iptal edildi.

Karadeniz´in cenneti Taflan Koyu'nda villa inşaatı tepkisi!

Karadeniz´in en güzel koylarından biri olan ve yaz aylarında tatilcilerle dolan Taflan Koyu'nda, Gemilik Burnu'nun üzerine yapılan villa inşaatı tepkilere neden oldu. Yapının yıkılması için karar çıktı ancak villanın sahibi yürütmeyi durdurma kararı aldırdı.

Kleopatra Koyu ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Kleopatra Koyu'nun yıllık 505 bin TL bedelle 29 yıllığına kiraya verildiği ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açıldı. Dava sonucunda Antalya 3'üncü Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Martı GYO Ayın Koyu 9 parsel değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Ayın Koyu 9 adet parsel ait değerleme raporu yayınladı...

Bodrum'daki Kissebükü Koyu'nun imara açıldığı iddiası TBMM'de!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Kissebükü Koyu'nun imara açıldığı iddiası TBMM gündemine taşındı.İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu ETS şirketinin otel yapmak istediği Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı yapıldı.

Manisa Rahmi Erdil Evi restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’daki tarihi Rahmi Erdil Evi’ndeki yenileme çalışmalarına devam ediyor. 

Rahmi Metin kimdir?

Rahmi Metin, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Rize Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Peki, Rahmi Metin kimdir? Rahmi Metin, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Camel Beach Koyu'nda rant iddiası!

Dünyaca ünlü mavi bayraklı Bodrum'daki Camel Beach Koyu'nda 30 milyon lira bedelle inşa edilen İslam Tanıtım Merkezi’nin arka planında 60 dönümlük daha arsa kapatma planı olduğunu iddia edildi.

Marmaris Okluk Koyu'nun kamulaştırılacağı iddiaları TBMM'de!

Marmaris Okluk Koyu'nun kamulaştırılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

Bedri Rahmi koyu Haberi

Bedri Rahmi koyu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Göcek’teki 4 koydan biri olan Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu’nun ihalesine Muğla 2’nci İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi, çevrecileri ve köylüleri umutlandırdı. Çevreciler, aynı kararın Akbük, Göbün ile Küçük Sarsala koyları için alınması bekliyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı ’Göcek Koyları" olarak bilinen Akbük, Bedri Rahmi (Taşyaka) geçen 26 Mart, Göbün ve Küçük Sarsala’yı ise 27 Mart’ta ihaleye çıkardı. Kapalı zarf usülü teklif ve açık artırma yöntemiyle, Akbük KDV ve diğer masraflar dahil yıllık 1 milyon 770 bin liraya, Taşyaka ise 1 milyon 780 bin liraya Dalaman’da kafeterya işleten Hüseyin Gülen tarafından kiralandı. 12 kişinin teklif verdiği Göbün Koyu’nun ihalesini, yıllık KDV ve diğer masraflar dahil...