27 / 04 / 2024

Marmaris Okluk Koyu'nun kamulaştırılacağı iddiaları TBMM'de!

Marmaris Okluk Koyu'nun kamulaştırılacağı iddiaları TBMM'de!

Marmaris Okluk Koyu'nun kamulaştırılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...



Marmaris Okluk Koyu nun kamulaştırılacağı iddiaları TBMM de!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Marmaris Okluk Koyu'nun kamulaştırılacağı iddialarını meclis gündemine taşıdı. CHP'li Girgin, sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Girgin önergesinde şu iddialara yer verdi:

"Kamuoyunda, Marmaris Okluk Koyu'nun kamulaştrılarak halka, deniz turizmine ve mavi yolculuğa kapatılacağı,

Günlerdir koyda ölçümler yapıldığı,

Sit derecelerinin düşürülerek Gökova Körfezi'nde bir çok yerin imara açılacağı,

Deniz turizmine hizmet eden lokantaların ve baba topraklarını işleyen köylülerin, istimlâk yoluyla yerlerinden çıkarılacağı,

Koyun etrafındaki özel mülk sahiplerine yüksek miktarda paralar ödenerek bunların alındığı, Köylülerin, seracıların, arıcıların buraya giremediği,

Yapılacak olan yazlık sarayın ihale edilmeden doğrudan temin yoluyla yapıldığı,

Yazlık saray için hangi sarf ve demirbaşların alındığının ve ne kadar masraf edildiğinin bilinmediği ve bu bilgilerin kamuoyundan kaçırıldığı şeklinde iddialar vardır." Girgin, bu iddialara yönelik hazırladığı 6 sorusuna yanıt aradı.

Girgin'in soruları

1- Ekonomi düzelsin diye paket üstüne paket açıklanırken ve ülkemiz bu kadar sıkıntıda iken, böyle gösterişli bir yapıya gerek var mıdır?

2- Yapılmakta olan yazlık sarayın maliyeti nedir?

3- Okluk Koyu'nda devam etmekte olan yapılaşmanın yasal izni ve imar izni var mıdır?

4- Koruma alanındaki köylerde yaşayan vatandaşın, bir çivi dahi çakması engellenirken bu kadar büyük bir alanın yapılaşmasını nasıl izah ediyorsunuz?

5- Ekonomik kriz nedeniyle binlerce esnaf işyerini kapatmak zorunda kalırken, nice büyük firmalar konkordata ilân ederken, yokluk ve yoksulluk nedeniyle vatandaş intihâr ederken, Beştepe'deki saray ile Okluk'ta yapılmakta olan yazlık saray ile ülkemizin "itibarının" artacağına inanıyor musunuz?

6. Hazine ve Maliye Bakan'ı "kamuda tasarruf dönemini başlattık "derken,.kayınpederinin yazlık sarayı'nı bu kapsam dışında mı bırakmaktadır yoksa yapılacak yazlık sarayı kamu malı olarak saymamakta mıdır?


 


Geri Dön