15 / 05 / 2024

Bekir Tüzel çevre ve şehircilik atama

Bekir Tüzel çevre ve şehircilik atama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'ne Dr. Bekir Tüzel atandı. Atama kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değişti!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

Türkiye Çevre Ajansı kuruluyor! Belediyelerin yetkileri değişecek!

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan 39 maddelik yeni torba kanun teklifi ile çevreyi korumak ve geri dönüşümlü malzemelerde “depozito yönetim sistemini” oluşturmak amacıyla Türkiye Çevre Ajansı kurulacak...

CHP'den Türkiye Çevre Ajansı'nı kuran kanun hakkında açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklama yaptı.

Murat Kurum'dan kaçak yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kaçak yapıyla mücadelede kararlıyız. Özel çevre koruma bölgelerinde 2020 itibarıyla yaklaşık 6 bin 700 kaçak yapı tespiti yaptık. Bir taraftan tespitlerimizi yapıyoruz bir taraftan da yıkım süreçlerini yürütüyoruz" dedi.

İsmail Tüzgen Çevre ve Şehircilik Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü oldu!

Bugünkü Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne İsmail Tüzgen getirildi.

Kuveyt Türk konut kredisi borçlarını erteledi!

Kuveyt Türk, nakit akışı bozulan bireysel ve tüzel müşterilerinin borçlarını erteleme kararı aldı.

Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değiştirilecek!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesinin sınırları değiştirilecek.

Özel Çevre Koruma ve doğal sit alanı sayısı arttırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle "Kesin Korunacak Hassas Alan"larda yapılaşmaya izin verilmeyecek...

Salda Gölü yapılaşma olmadan korunacak!

Salda Gölü'nde yapılaşmanın önüne geçmek için Özel Çevre Koruma alanı gölün tüm çevresini kapsayacak şekilde 29 bin 500 hektara çıkarıldı.  

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bürokratik süreç azaltıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 223 hizmeti için vatandaştan talep edilen 635 belge artık istenmeyecek. Böylece hizmet talep eden gerçek ve tüzel kişiler, daha az belge vererek işlemlerini daha kısa sürede yapabilme imkanına kavuşacak...

Bekir Tüzel çevre ve şehircilik atama Haberi

Bekir Tüzel çevre ve şehircilik atama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'ne Dr. Bekir Tüzel atandı. Atama kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. 


Karar:


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

Karar Sayısı : 2016/835


1. Açık bulunan 1'inci derece kadrolu ve + 3600 ek göstergeli Bakanlık Müşavirliğine, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Bekir Tüzel'in atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 76'ncı maddeleri 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 18'inci maddesi ile 2451 sayılı kanunun 2'inci maddesi gereğince uygun görülmüştür.


2. Bu Kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...