10 / 05 / 2024

belceğiz plajı eylem

belceğiz plajı eylem

Muğla 'nın Fethiye İlçesi 'nde dünyaca ünlü Kumburnu ve Belceğiz plajlarının işletme hakkının özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren yaklaşık 2 bin Fethiyeli eylem yaptı.

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

KOP Eylem Planı'yla 9,9 milyar TL'lik yatırım yapılacak!

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Konya Ovası Eylem Planı (KOP) kapsamında 31 kuruluşun sorumluluğundaki 92 eylemi gerçekleştireceğiz, 9,9 milyar lira kamu yatırımı yapacağız" dedi.

Muğla'da yıkım kararı çıkan platform plajın ortasına inşa edildi!

Muğla'nın Fethiye İlçesi Belceğiz Plajı'nda çevrecilerin suç duyurusu üzerine belediyenin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verdiği platform, plajın ortasına inşa edilmeye başlandı.

İztuzu Plajı'nın MSKÜ'ye tahsis protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin "Carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz" açıklamasının ardından İztuzu Kumsalı ve Dalyanağzı alanlarının MSKÜ'ye tahsis protokolü imzalandı.

İztuzu Plajı'nı MSKÜ koruyacak!

Bakan İdris Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin twitter hesabından "İztuzu ihalesini iptal edeceğim, Carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız” açıklamasının ardından çalışma başlatıldı.

İztuzu Plajı'nda şezlong ve şemsiye olmayacak!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bilim adamlarının ’İztuzu Plajı’nda şezlong da olmaması gerektiğini’ söylediklerini belirterek, "Orayı öyle bir hale getireceğiz ki şezlong, mezlong, şemsiye, memsiye hiçbir şey olmayacak" dedi...

Gümüşlük Platformu üyeleri Gümüşlük Plajı için eylem yaptı!

Gümüşlük Çayıraltı Halk Plajı’ndaki yaklaşık otuz restoran, kafe ve otelin şezlong ve masalarını plaja koyması üzerine Gümüşlük Platformu üyesi 500 kişi, ellerinde ‘sahillerimizi vermiyoruz gari’ sloganları attı.

Kumburnu ve Belceğiz plajlarının devredilmesi sebebiyle eylem yapıldı!

Muğla 'nın Fethiye İlçesi 'nde dünyaca ünlü Kumburnu ve Belceğiz plajlarının işletme hakkının özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren yaklaşık 2 bin Fethiyeli eylem yaptı.

İKUP üyeleri İztuzu Plajı'nın özelleştirilmesine karşı eylem yaptı!

Dalyan Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan İKUP üyeleri İztuzu Plajı'nın belediyeden alınarak Dalçev A.Ş.’ye kiralanmasına karşı dün eylem yaptı. Üyeler ellerinde "İztuzu halkındır", "İztuzu özelleştirilemez" yazılı döviz taşıdı.

Sancaktepe Sinpaş Köyceğiz!

Sinpaş Yapı tarafından hayata geçirilen Sinpaş Köyceğiz projesi İstanbul Anadolu Yakası Sancaktepe' de yükseliyor. Sancaktepe Sinpaş Köyceğiz projesinde ön talep toplanıyor. Proje 38 dönüm arazi üzerinde yükseliyor...

Zeki Toçoğlu: Yeni Sakarya'yı birlikte inşa edeceğiz!

SATSO yönetimini makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Ticaret ve Sanayi Odamız her zaman bizlerle beraber olmuş, şehrimiz için gayretli çalışmaları hayata geçirmiştir. Yeni Sakarya’yı birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Sinpaş Köyceğiz projesinde ön talep toplanıyor!

Sancaktepe Sinpaş Köyceğiz projesi için ön talep toplanmaya başlandı. Sinpaş Köyceğiz Evleri projesinde dairelerin metrekare birim fiyatı 4 bin 300 TL. Proje 24 ayda teslim edilecek...

Sinpaş Köyceğiz Sancaktepe'de metrekare fiyatı 4 bin 300 TL!

Sinpaş Köyceğiz Sancaktepe projesinde metrekare birim fiyatı 4 bin 300 TL olarak belirlendi. Bu ay satışa çıkacak olan Sinpaş Köyceğiz projesi için ön talep toplanıyor...

belceğiz plajı eylem Haberi

belceğiz plajı eylem


Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde dünyaca ünlü Kumburnu ve Belceğiz plajlarının işletme hakkının özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren yaklaşık 2 bin Fethiyeli eylem yaptı.


Ölüdeniz'deki Kumburnu ve Belceğiz halk plajlarının işletme hakkı, Muğla Valiliği tarafından geçen 21 Mart'ta Muğla El Sanatları Şirketi'nden (MELSA) alındı. MELSA, 23 Haziran'da plajdaki şezlong ve plaj şemsiyelerini tahliye ederek işletmeyi Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne devretti.


FETHİYE AYAKLANDI

Yeniden ihaleye çıkarılan Kumburnu ve Belceğiz plajlarının, giriş kapısı, otopark ve su sporları faaliyetlerinin MUÇEV Turizm Şirketi, büfe, kafeterya, şemsiye ve şezlongların ise ihaleyi kazanan özel bir firma tarafından işletileceğinin duyulması Fethiye'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve turizmcileri ayaklandırdı. 

Fethiye Belediye Başkanı Demokrat Partili Behçet Saatcı'nın çağrısıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizmci ve vatandaşlar bugün Kumburnu Plajı...