16 / 05 / 2024

belçika doel nükleer santral

belçika doel nükleer santral

Doel köyüne kurulan nükleer santral yüzünden halk evlerini satarak köylerini terk etti. Şuanda köyün sokaklarında turistler dolaşıyor...

Enerji krizi Belçika'da kafeleri yeni uygulamalara yöneltti!

Belçika'da bazı kafeler müşterilerin enerji bağışında bulunmalarını talep etmeye başlarken, diğerleri sıcaklıkları düşürüyor ve uzun süre oturan insanları bölgeyi terk etmeye teşvik ediyor.

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

Belçika’da yurt dışında mal varlığı olanlar sosyal konutlardan çıkarılıyor!

Hollanda'dan sonra Belçika’da da düşük kiralarla sosyal konutlarda oturan kişilerin, yurt dışında mal varlığı olup olmadığını takip etme kararı alındı. Karar, aralarında Türkiye kökenlilerin de olduğu göçmenleri yakından ilgilendiriyor.

Belçika'da sosyal konut tartışması: Yurt dışında evi olan 25 aileye tahliye!

Belçika'nın Lier kentinde yurt dışında gayrimenkulü olduğu belirlenen 25 aile kaldıkları sosyal konutları terk etmek zorunda kalacak. Ayrıca burada kaldıkları süre için aldıkları kira yardımları iade etmeleri talep edildi.

Belçika’da esnaf yüksek kira nedeniyle isyan etti!

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından ağır şekilde etkilenen Belçika’da normalleşme adımları atılıyor. İşletme sahipleri, yeterli yardımı alamadıklarını ve toparlanmalarının uzun süre devam edeceğini ifade ediyor.

Belçika'da koronavirüs nedeniyle konut kredisi ödemelerine erteleme!

Belçika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından ekonomik olarak etkilenenlerin konut kredisi ödemeleri Eylül 2020'ye kadar ertelendi.

Rusya, Çin, Hollanda ve Belçika Kanal İstanbul'a talip!

Kanal İstanbul hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, aralarında Rusya, Çin, Hollanda ve Belçika'nın bulunduğu ülkelerden firmalar ve kredi kuruluşlarının Kanal İstanbul Projesi ile ilgilendiğini açıkladı...

Belçika'da doğalgaz patlaması: 3 bina çöktü! 

Belçika'da meydana gelen doğalgaz patlamasında 3 bina çöktü. Çöken binaların altında insanların olduğu belirtildi. 

Belçika'daki müstakil ev 1 Euro'ya satılıyor!

Belçika'nın başkenti Brüksel yakınlarındaki Braine - l'Alleud kasabasında bulunan bir müstakil ev, 1 Euro'dan daha az bir fiyata bile alıcı bulamıyor.

Hadise annesine Belçika'dan villa aldı!

Ünlü şarkıcı Hadise, zor zamanlar geçiren annesine, Belçika’nın Limburg şehrinden 750 bin TL ödeyip bahçeli iki katlı villa satın aldı.

Milli Görüş'ün Belçika'da açmak istediği okula imar izni çıkmadı!

Belçika İslam Federasyonu'nun Charleroi bölgesinde açmak istediği okul için imar izni verilmedi. Belçikalı yetkililer gerekçe olarak ulaşım sorunlarını gösterdi.

FETÖ'nün Belçika'daki merkez binası icradan satılık!

FETÖ'nün Belçika çatı örgütü FEDACTIO'nun merkez binası icradan satılıyor. 8 katlı binanın 20 Aralık Perşembe günü satılacağı açıklandı.

Belçika ve Hollanda arasında toprak değişimi yapıldı!

Belçika ve Hollanda arasında toprak değişimi gerçekleştirildi. İki ülke arasında yetki sıkıntılarına neden olan topraklara yönelik yeni sınır anlaşması, resmi onayların ardından 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi.

belçika doel nükleer santral Haberi

belçika doel nükleer santral
Yıllardır kaderine terk edilen Doel köyünde, 1995 yılında yaklaşık bine yakın insan yaşıyordu. 1990'ların yılların sonunda Flaman Bölgesi hükümeti köyün boşaltılarak endüstri ve Anvers şehri limanına bağlı bölge olması yönünde karar verdi. Bu karar üzerine evlerinin değerleri düşen köy sakinleri geleceklerinden endişelenip, bazıları gönüllü olarak evlerini devlete bırakara köyü terk eder. Bazıları da azalan nüfusla artan hırsızlık olaylarından korkarak başka yerlere göç eder. Doel'in muhteşem sahil manzarasıyla turistik bir merkeze dönüşebileceği...