22 / 07 / 2024

Belçika’daki sosyal konut sahibi Türkiye’deki mülkü sebebiyle 10 senelik evinden oldu!

Belçika’daki sosyal konut sahibi Türkiye’deki mülkü sebebiyle 10 senelik evinden oldu!

Belçika’da bir mahkeme, 10 sene önce Zele'de bir sosyal konut satın alan kişinin, Türkiye’de mülkü olduğu için evi geri teslim etmesine karar verdi. İşte konu ile ilgili detaylar...




Belçika’nın Doğu Flaman bölgesinde yer alan Zele belediyesinde 10 sene önce satın alınmış olan bir sosyal konut, konut sahibinin elinden alındı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Dendermonde Mahkemesi, söz konusu konutun sahiplerinden bir tanesinin konut alımı esnasında Türkiye’de başka bir mülkünün olduğunun ortaya çıkması üzerine, konutun ilk alındığı şekilde geri teslim edilmesine ve ailenin tazminat ödemesine hükmetti.

Paylaşılan bilgilere göre Dendermonde Birinci Derece Mahkemesi’nde görülen dava, GMVW'nin Hamse sosyal inşaat kurumu De Zonnige Woonst ile yakın zamanda birleşen sosyal konut kurumu De Thuisbouwer tarafından açıldı. Davaya konu olan konut, on sene önce Zele Bölgesel Konut İnşaat Kurumu (GMVW) tarafından sosyal konut projesi kapsamında satıldı.

Sonhaber.eu'dan Halil Uygun imzalı habere göre, yapılan bir mülkiyet araştırması esnasında, söz konusu konutun satın alan kişilerden bir tanesinin konut satın alımı esnasında Türkiye'de bir taşınmaz mülke sahip olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre mahkeme, yurt dışında mülkiyet araştırması yapılmasını kabul etti ve hakim, alıcıları kanıt toplama sürecine katılmaya da zorladı. Yapılan araştırmada, konut sahiplerinden bir tanesinin Türkiye’de bir taşınmaz mülke sahip olduğu ve bunu hileli bir biçimde gizlediği belirlendi.

Belçika’daki sosyal konut sahibi Türkiye’deki mülkü sebebiyle 10 senelik evinden oldu!

Ortaya çıkan söz konusu bu bulgular ışığında, hakim satış sözleşmesinin iptal edilmesine, evin satış esnasındaki haline geri döndürülmesine ve ailenin haksız yere sosyal konutta oturdukları için tazminat ödemesine de karar verdi.

De Thuisbouwer'in başkanı Johan Anthuenis konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada o kararın sosyal konut alımında dolandırıcılıkla mücadele konusunda önemli bir mesaj verdiğini dile getirdi.

N-VA (Yeni Flaman İttifak) Partili Flaman Bölge Hükümeti Konut Bakanı Matthias Diependaele açıklamasında: "Eğer bir kişi mülk sahibi olup da sosyal konutlardan faydalanmak istiyorsa, er ya da geç yakalanır ve bunun sonuçları olur. O kişi O konuttan çıkarılmak zorunda kalır ve üzerine DE ek cezalar gelir. Sosyal konut kurumu burada doğru hareket etmiş ve hakim de onları desteklemiştir." ifadelerini kullandı.

Belçika’da sosyal konut kiralamak ya da satın almak için kişinin başka bir taşınmaz mülke sahip olmaması gerekli. Konutun kiralayan veya satın alan kişi bu kurala uyduğunu da beyan etmiş oluyor.

Bodrum'da kiralar yüzde 70 arttı! Günübirlik kiralar 1 milyon TL'yi buldu!

Tuğla fiyatları ne kadar? Tuğla seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?,

Çimentoya yeni zam iddiası! 


Geri Dön