26 / 06 / 2024

Tuğla fiyatları ne kadar? Tuğla seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Tuğla fiyatları ne kadar? Tuğla seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

İnşaat alanında, yapı malzemeleri arasında önemli bir yere sahip olan tuğlalar, projelerin maliyetini doğrudan etkilemektedir. 2024 senesi tuğla fiyatları ve projelerde kullanılmak için en uygun tuğla seçimi nedir ve nasıl olmalıdır?



İnşaat sektörü, sürekli değişen ekonomik koşullar, teknolojik gelişmeler ile beraber evrimleşmeyi de sürdürüyor. Bu dinamik sektörde, malzeme seçimi projelerin başarısında kritik bir rol oynamaktadır. Buna göre, tuğla, binlerce sene boyunca yapı malzemesi olarak kullanılmış ve günümüzde de popülerliğini sürdürmektedir.

Farklı tuğla çeşitleri ve değişen rakamlar, inşaat projelerinde bütçe planlamasını zorlaştırabilir. 2024 senesi itibarı ile tuğla fiyatları, inşaat maliyetlerini doğrudan etkileyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. 

TUĞLA ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Tuğla, kil ve suyun karıştırılıp şekillendirilmesi ve ardından güneşte kurutulması ya da yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi ile üretilir. Bu eski ve doğal malzeme, sağlamlığı ve estetiktir.

İzo tuğlalar, genellikle dış cephe kaplamalarında kullanılan ve ısı yalıtımı sağlayan tuğla çeşididir. Bazı durumlarda da iç cephelerde de ses yalıtımı amacı ile tercih edilmektedir. Hem yalıtım hem de dekoratif amaçlarla kullanılan izo tuğlalar, enerji verimliliği sağlamada önemli bir rol oynarlar.

Yatay delikli tuğlalar, binaların oda bölmelerinde kullanılan ve farklı boyutlarda da üretilen tuğlalardır. Buna göre, 8,5'luk, 10'luk, 13,5'luk ve 25'lik gibi farklı boyutlarda üretilen bu tuğlalar, kullanım amacına göre tercih edilmektedir. 

TUĞLA KULLANIM ALANLARI NERELERDİR?

Yığma tuğla, köpük tuğla, izo tuğla ve kırmızı tuğla gibi çeşitli türleri bulunan tuğla, hem iç hem de dış mekanlarda kullanılır. İzo tuğla genellikle dış cephe kaplamalarında tercih edilirken, yatay delikli tuğla ise binaların iç duvarlarında kullanılmaktadır.

Tuğla fiyatları ne kadar? Tuğla seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

TUĞLA SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

milligazete.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Tuğla seçimi yaparken, projenin içeriği dikkate alınmalıdır. Ayrıca, tuğlanın dayanıklılığı, ısı yalıtım özellikleri, estetik görünümü ve fiyatı gibi faktörleri değerlendirerek doğru seçimi yapabilirsiniz. Öte yandan, tuğla ölçülerine ve alternatiflerine (ytong tuğla gibi) de dikkat ederek, projenin hem işlevsel hem de görsel açıdan başarılı olması sağlanabilir.

TUĞLA FİYATLARI 2024

Tuğla fiyatları, tuğlanın türüne, boyutuna ve kalitesine göre değişiklik gösterir. 2024 yılı itibarı ile güncel tuğla fiyatları.

30’luk Baca Tuğla: 91,20 Türk Lirası.

Çift Şönt Baca Tuğla: 66,90 Türk Lirası.

30’luk Asmolen Tuğla: 54,90 Türk Lirası.

25’lik Asmolen Tuğla: 51,72 Türk Lirası.

22’lik Asmolen Tuğla: 49,80 Türk Lirası.

20’lik Asmolen Tuğla: 48,90 Türk Lirası.

Yuvarlak Baca Tuğla: 38,40 Türk Lirası.

Kare Baca Tuğla (Delikli) / Kare Baca Tuğla / Yuvarlak Baca Tuğla (Delikli): 37,20 Türk Lirası.

Büyük Yığma Tuğla: 23,70 Türk Lirası.

Yuvarlak Delikli Yığma Tuğla / Küçük Yığma Tuğla: 24 Türk Lirası.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 24,7 arttı!

İnşaat malzemeleri sanayi endeksinde yükseliş!

İMSAD açıkladı! İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi mart ayında 71,27 puana kadar çıktı! 

İnşaat malzemesi ihracatı 29,31 milyar dolar oldu!

İnşaat sektörü bu yıl kentsel dönüşüm ile büyüyecek! 


Geri Dön