27 / 04 / 2024

Belediye İnşaat

Belediye İnşaat

Radikal gazetesi yazarı Fatih Özatay, "Ankara metrosu inşaatının düşündürdükleri" başlıklı yazısında başlangıçta belediye geliriyle finanse edilecek yatırımlara dikkat çekti

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Datça’da ruhsat mağdurları belediye önünde oturma eylemi başlattı!

Muğla'nın Datça ilçesinde bir grup, inşaat ruhsatlarının iptal edildiği gerekçesiyle belediye önünde eylem yaptı.

Yeni AKM'nin kaba inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız, "Yeni AKM'nin genel inşaatının yüzde 20'si, kaba inşaatının ise yüzde 60'ı tamamlandı. İnşaat alanında opera salonunun sahnesi ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu...

Menderes belediye başkanından tamamlanmayan hastane inşaatına tepki!

İnşaatına 2016 yılında başlanan Menderes Devlet Hastanesi'nin 2018 yılında tamamlanması gerekiyordu. Ancak inşaatta çalışmalar durdu. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 75 yataklı Menderes Devlet Hastanesi’nin çürümeye bırakılmasına tepki gösterdi. 

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Osman Gürün'e ziyaret!

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti.

Başakşehir'in belediye binasını 34.8 milyona Aydur İnşaat yapacak!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen Başakşehir Belediyesi hizmet binası inşaat işi ihalesini 34.8 milyon TL teklifle Adyur İnşaat kazandı...

Konya Bozkır Şehir Konağı'nın inşaatı ne zaman bitecek?

Konya Bozkır İlçe Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Turgutlar İnşaat Sahibi Mustafa Turgut, yapımı devam eden Bozkır Şehir Konağını yerinde inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

Vasip Şahin, Vodafone Arena'nın inşaatını inceledi!

Şahin'e inceleme sırasında Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İl Spor Müdürü İbrahim İlhami Koç, Beşiktaş İnşaat AŞ Genel Müdürü Mustafa İhsan Coşkun ile proje görevlileri eşlik etti.

Sandıklı 3. etap TOKİ Konutları'nın inşaatı başladı!

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl “İnşallah 3. Etap TOKİ İnşaatını en kısa sürede bitirerek Hemşehrilerimizi ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşatacağız. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun. “dedi.

İnşaat sektörü dünya ekonomisine yön veriyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, dünya ekonomisine yön veren sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğinin altını çizdi. Sözlü "İnşaat sektörünü etkileyen birçok faktör dünya ekonomisini de doğrudan etkilemektedir" dedi.

İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır?

İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat ediliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır?

Belediye İnşaat Haberi

Belediye İnşaat
İşte o yazı;


"Kamu borçlarının yüksekliğinden doğabilecek belaları anlatmak artık çok kolaylaştı. Uzun uzun açıklamalara girişmeden, kestirmeden, Yunanistan'ın ya da İtalya'nın başına gelenlere bakın demek mümkün artık. Başlangıçta kamu borcu yüksek olmasa da ekonomide kamu kesimiyle ilgili gibi görünmeyen başka alanlardaki derin sorunların, mesela bankacılık sektöründeki kırılganlıkların bir gün aniden nasıl kamunun sorunu haline dönüşebileceği ve kamu borcunun zıplayıp o büyük belalara nasıl bir ülkeyi açık hale getirebileceği için ise İspanya 'hoş' bir örnek.


'Örtük' yükümlülük 


Bir de aslında kamu kesimiyle ilgili olan, ortada görünmeyen ama ileride oluşabilecek sorunlar var. Diyelim ki kamu borcu düşük. Bütçede de bir sorun yok; açık ihmal edilebilir düzeyde. Bu koşullar altında yine de kamu otoritelerinin dikkatli olmaları gerekiyor. Zira hem oldukça geçmişte kalan Türkiye deneyimlerinden hem...