16 / 05 / 2024

belediye kanunu 2014

belediye kanunu 2014

Belediyelerin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenleyen 5215 sayılı Belediye mevzuatı kanunu 9 Temmuz 2004 tarihinde kabul edildi.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırsal mahalleler hangi vergilerden muaf?

Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerler, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca bazı vergilerden muaf olacak, bazılarını ise indirimli şekilde ödeyecebilecekler.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:53!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:53 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:52!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:52, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bolu Belediye Meclisi Şubat ayı gündeminde imar var!

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereği, Bolu Belediye Meclisinin 2019 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

Avanos Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Avanos Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince toplandı. Toplantıda imar konuşuldu.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nde imar konuşuldu!

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 2017 yılı şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Süleymanpaşa Belediye Meclisi Şubat 2017 Meclis Gündeminde yer alan 11 madde şöyle:

Arsuz Belediye Meclisi'nde 7 madde görüşülecek!

Arsuz Belediye Meclisi gündeminde mevcut bulunan aşağıda yazılı maddeleri görüşmek üzere 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20.maddesi gereğince Arsuz Belediyesi Hizmet Binası’ndaki Toplantı Salonu’nda toplanacaktır.

Avanos Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı gerçekleşti!

Avanos Belediye Meclisi, aşağıda bulunan gündem maddelerini görüşmek üzere, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince “Olağan” toplandı.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No: 48!

48 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği hükümleri gereğince Yatırım Teşvik Belgesi ile inşa edilecek binalar bazı koşullarda imar harçlarından muaf olacak.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi yarın toplanıyor!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB), 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 13. maddesi gereğince yarın saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirecek.

Avanos Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Avanos Belediye Meclisi, aşağıda bulunan gündem maddelerini görüşmek üzere, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince toplandı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Bayrampaşa Belediye Meclisi toplandı!

Bayrampaşa Belediye Meclisi, Nisan ayı Olağan Meclis toplantısının ilk birleşiminde, 5393 Belediye Kanunu’na istinaden, meclis başkan vekili ve kâtip üyeler ile komisyon üyelerini belirledi.

belediye kanunu 2014 Haberi

belediye kanunu 2014

Belediye mevzuatı kanunu!

Belediyelerin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenleyen Belediye mevzuatı kanunu 9.7.2004 tarihinde kabul edildi.


5215 SAYILI BELEDİYE KANUNU..

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1.- Bu Kanunun amacı, belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2.- Bu Kanun belediyeleri kapsar.


Tanımlar

MADDE 3.- Bu Kanunun uygulanmasında;

a) Belediye: Beldenin ve belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisini,

b) Belediyenin organları: Belediye meclisini, belediye encümenini ve belediye başkanını,

c) Belde: Belediyesi bulunan yerleşim yerini,

d) Mahalle: Belediye sınırları içerisinde yer alan, ortak ihtiyaç ve öncelikleri benzer özellikler gösteren ve sakinleri arasında komşuluk ilişkisi bulunan...