21 / 05 / 2024

Belediye nüfusu kaç

Belediye nüfusu kaç

Belediyeler belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturuluyor. Peki, belediye nasıl kurulur? Belediye nüfusu en az kaç olmalıdır?

Kapalıçarşı kuyumcu altın fiyatları: Gremse altın ne kadar? Ata altın fiyatı kaç TL? 18 Mayıs altın fiyatları 

18 Mayıs altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Haftanın son işlem gününde yükselişe geçen altın fiyatları bugün de yukarı yönlü hareket ediyor. İşte Kapalıçarşı kuyumcu altın fiyatları: Gremse altın ne kadar? Ata altın fiyatı kaç TL? 18 Mayıs altın fiyatları.

24 ayar gram altın Kapalıçarşı fiyatı ne kadar? Gremse altın fiyatı kaç TL? 11 Mayıs Kapalıçarşı altın fiyatları

Kapalıçarşı altın fiyatları milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Altın fiyatları 11 Mayıs Cumartesi günü de düşmeye devam ediyor. Peki 24 ayar gram altın fiyatı Kapalıçarşı fiyatı ne kadar? Gremse altın fiyatı kaç lira? 11 Mayıs Cumartesi Kapalıçarşı altın fiyatları.

Harem altın fiyatları: Ata lira ne kadar? Çeyrek altın fiyatı kaç TL? 9 Mayıs 2024 altın fiyatları

Altın alıp satmak isteyenler harem altın fiyatlarını araştırıyor. Son zamanlarda yatırımcılar, yatırım için Ata lira almaya başladı. Peki Ata altın ne kadar?  Çeyrek altın fiyatı kaç TL? 9 Mayıs 2024 altın fiyatları.

Altın  fiyatları tırmanışa geçti! Yükseliyor! Çeyrek altın ne kadar? Altının gramı kaç lira? Harem altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın son işlem gününde yükselişe geçti. Merkez Bankası faiz kararı sonrası altı gram fiyatında yükseliş görüldü. Peki Çeyrek altın ne kadar? Altının gramı kaç lira? 26 Nisan 2024 harem altın fiyatları!

Emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyenlere kötü haber!  Promosyonların önündeki engel emeklileri şok etti!

Milyonlarca emekli banka promosyonları ile ilgili araştırmalar yaparken, emekli maaşlarını başka bankalara taşımak isteyenler ise beklenmedik bir engel ile karşı karşıya kaldı. 

Belediye personel alımı Nisan 2024! İBB İSYÖN 587 cankurtaran alıyor: Son başvuru gününü aman kaçırmayın!

Belediye personel alımı Nisan 2024 açıklamaları peş peşe yapıldı. İBB İSYÖN tarafından 587 cankurtaran alınacak. İşte Belediye personel alımı detayları...

Bayram öncesi altın bilezik fiyatları fırladı! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL? 8 Nisan altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta değer kaybederken, haftaya yükselişle başladı. Altın bilezik fiyatları ise fırladı.Peki 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL? 8 Nisan altın bilezik fiyatları

2 Nisan Dolar ne kadar? Bugün dolar kaç lira? 1 dolar kaç TL? 2 Nisan 2024 dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı. Seçim sonrası dolar değer kaybederken yatırımcılar güncel döviz kurlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. 2 Nisan Dolar ne kadar? Bugün dolar kaç lira?

87 kattan oluşan binalar 1942'ye damga vurdu! 4 şehir nüfusu kadar olan binaların maliyeti 13 milyon dolar!

Dünyanın en yüksek binaları Amerika'da. Bunların en büyüğü ise 87 katlı büyüklüğündeki Volovrt olup 241 metre yükseklikte olup, 87 kattan oluşuyor. 4 şehir nüfusu kadar olan binalar 13 milyon dolara mal olmuş.

TÜİK açıkladı! Türkiye'deki kadın nüfusu belli oldu

Türkiye'de kadın nüfusu 42 milyon 638 bin 306 olarak kaydedildi. Yapılan açıklama kapsamında, bu da nüfusun yüzde 49,9'un kadınlardan oluştuğu anlamına gelmektedir.

10 Şubat 2024 dolar ne kadar? Bugün dolar kaç TL? Son dakika dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününe 30,59 liranın üzerinde başladı. Dün rekor tazeleyen dolar kuru bugün de yükselmeye devam ediyor. 10 Şubat 2024 dolar ne kadar? Bugün dolar kaç TL? Son dakika dolar/TL kuru.

TÜİK açıkladı! İstanbul'un nüfusu 131 ülkeyi geride bıraktı

İstanbul'un nüfusu, 2023 senesinde 252 bin 27 kişi gerilese de 131 ülkeyi geride bıraktığı açıklandı. Portekiz, Macaristan, Yunanistan, Ürdün ve Tunus, nüfus olarak İstanbul’un gerisinde kalan ülkeler arasında oldu.

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü artırdı!

Türkiye’nin nüfusu 2023'te yerinde saydı ve yalnızca yüzde 0.01 artarken, İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı. Megakentteki bu azalmada kira ve konut fiyatlarının etkili olduğu belirtiliyor. İşte ayrıntılar..

Belediye nüfusu kaç Haberi

Belediye nüfusu kaç

Belediye nüfusu en az kaç olmalıdır?

Belediyeler; Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarak tanımlanıyor.


Belediyelerin kuruluşu ve sınırları 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında açıklanıyor. Bu kanun,  belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usûl ve esaslarını düzenliyor.


Peki, belediye nüfusu en az kaç olmalıdır?

Kanunen nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabilir. İl ve ilçe merkezlerinde belediye kurulması zorunludur.


İçme ve kullanma suyu havzaları ile sit ve diğer koruma alanlarında ve meskûn sahası kurulu bir belediyenin sınırlarına 5.000 metreden daha yakın olan yerleşim yerlerinde belediye kurulamaz.


Köylerin veya muhtelif köy kısımlarının birleşerek belediye kurabilmeleri için meskûn sahalarının, merkez kabul edilecek yerleşim...