26 / 06 / 2024

Emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyenlere kötü haber!  Promosyonların önündeki engel emeklileri şok etti!

Emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyenlere kötü haber!  Promosyonların önündeki engel emeklileri şok etti!

Milyonlarca emekli banka promosyonları ile ilgili araştırmalar yaparken, emekli maaşlarını başka bankalara taşımak isteyenler ise beklenmedik bir engel ile karşı karşıya kaldı. 



Daha cazip promosyonlardan yararlanmak isteyen emekliler, emekli maaşlarını başka bankalara taşımak isterken hiç beklenmedik bir engel ile karşı karşıya kaldı. Bu engel kredi engeli. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bankalar, emeklilerin var olan kredileri kapatılmadan hesaplarını başka bir bankaya taşımalarına izin vermiyor. 

Hem özel bankalar hem de kamu bankaları emekli promosyonlarına zam yaptı. Fakat emekliler maaşlarını daha yüksek promosyon veren bankalara taşımak istedikleri zaman önlerine kredi engeli çıkıyor.

NTV'den Sibel Can'a önemli açıklamalar yapan TÜKONFED Bankacılık Komisyon Başkanı Hüseyin Ölmez, "Emekli vatandaş kredisi kullanmış aylık faiz 1.05 kullandığı tarihte. Bugün diyor ki sen git öde onu. Onu ödeyebilmesi için başka bankadan yeni bir kredi çekmesi lazım. Peki bankalarda aylık faiz kaç? Yüzde 5 buçuk. Yani emekli yeni promosyonu almaya giderken kredi çekip eski bankasına faiz ödemek zorunda" diye konuştu.

Emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyenlere kötü haber!  Promosyonların önündeki engel emeklileri şok etti!

TAAHHÜT SÜRESİNİ DOLDURMA ZORUNLULUĞU BULUNMUYOR

Emekli vatandaşların hesaplarını başka bankaya taşımak için taahhüt süresini doldurma zorunluluğu bulunmuyor. Emeklilerin doldurmadığı süreye karşılık gelen promosyon ücretini iade etme zorunluluğu bulunuyor.

TÜKONFED Bankacılık Komisyon Başkanı Hüseyin Ölmez konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Burada tahsil edilecek para şudur. Almış olduğunuz promosyonu 36'ya böleceksiniz. Bankada kaldığınız müddet için de o 36'yı 10'la çarpacaksınız. Bu sizin hak etmiş olduğunuz paradır. Hak etmiş olduğunuz parayı aldığınız promosyondan düşünce bankaya geri ödemeniz gereken para da budur" 

Bankalar iade edilmeyen tutar için de faiz isterken TÜKONFED Bankacılık Komisyon Başkanı Hüseyin Ölmez konu ile ilgili olarak "Banka burada sen bu parayı faizsiz bir şekilde kullandın diyerek benden tüketici kredisi faizi alıyor. Bunu hukukumuz da haklı gördü. Ancak uygulanan faiz bugünkü tüketici kredisi faizi. Yani yüzde 6'larda. Promosyonun önemli bir bölümünü faiz olarak ödüyorsunuz" şeklinde konuştu.

 

Yeni Renault Kangoo Van lansmana özel 915 bin TL'den başlıyor! Bugünden itibaren satışta! Fırsatı kaçırmayın!

Ayçiçek yağında son dakika indirimi! İşte en yeni fiyatlar!

Konut satışı en çok Hatay'da arttı! İşte satışların en çok arttığı iller ve artış oranları...


Geri Dön