21 / 12 / 2024

belediye ruhsat dilekçesi

belediye ruhsat dilekçesi

Belediye sınırları içerisinde bir arsa üzerinde yapılacak inşaat çalışmaları için öncelikle belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki ruhsat almak için belediye ruhsat başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

İmar planı itiraz dilekçesi örneği 2021!

İmar planları belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ilgililerin görmeleri ve itiraz hakkını kullanabilmeleri için bir aylık süre ile ilan ediliyor. Bu sürede imar planına itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi örneği 2021...

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınması gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021... 

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020!

Bir arsa üzerinde yer alan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınıyor. Ruhsat için dilekçe hazırlanması gerekiyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020...

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017!

Bir arsa üzerindeki mevcut yapıların yıkımı için ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat bir dilekçe ile alınıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017..

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016!

Bir arsa üzerindeki binanın yıkılabilmesi için yasal izninin alınmış olması gerekiyor. Bu yasal izin ise belediyeden alınacak yıkım ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016..

İnşaat istikamet rölevesi dilekçesi!

İnşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak üzere inşaat istikamet rölevesi alınabiliyor. Bu kroki bir dilekçe ile alınıyor. İşte inşaat istikamet rölevesi dilekçesi..

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi!

Bir arsa üzerindeki yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat iskan ruhsatı dilekçesi örneği..

Bina ruhsatı alma dilekçesi!

Bir arsa üzerinde yapılacak yapılar için öncelikle ilgili kurumdan yapılacak binanın projesi için izin alınıyor. Bina ruhsatı müracaatı gerekli belgeler ve bir dilekçe ile yapılıyor. İşte bina ruhsatı alma dilekçesi örneği..

Belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği!

İmar planları onay tarihinden itibaren belediye başkanlığınca tespit edilen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Bu sürede plana itiraz edilebiliyor. İşte belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği..

Belediye işyeri tadilat izni dilekçesi!

Bir işyerinde yapılacak bazı tadilat işleri için belediyeden izin alınıyor. Belediye işyeri tadilat izni için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye işyeri tadilat izni dilekçesi örneği..

İskan ruhsatı başvuru dilekçesi!

Yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren iskan ruhsatı Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. İşte, iskan ruhsatı başvuru dilekçesi!

belediye ruhsat dilekçesi Haberi

belediye ruhsat dilekçesi

Belediye ruhsat başvuru dilekçesi!

Belediye sınırları içerisinde bir arsa üzerinde yapılacak inşaat çalışmaları için öncelikle belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Söz konusu ruhsat için belediyeye bir dilekçe ve gerekli olan diğer belgeler ile başvuruda bulunulması gerekiyor.


Ruhsat için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:

-Başvuru dilekçesi

-Tapu veya tapu kayıt sureti (müracaattan en fazla bir ay önce alınmış), 

-İmar çapı (müracaattan en fazla bir yıl önce alınmış), 

-Röperli veya yoksa ebatlı kroki ,

-Mimari projeyi satatik proje, 

-Elektrik ve tesisat projeleri, 

-Resim ve hesapları, 

-Isı yalıtım raporu, 

-Numarataj krokisi.


Yukarıdaki belgeler ile belediyeye başvuru yapılmasının ardından, belediye gerekli inceleme ve araştırmaları yaparak başvuru sahibine inşaat ruhsatını veriyor. Bu inşaat ruhsatı süresi iki yıl olup, iki yıl içinde inşaat çalışmalarına başlanılması gerekiyor. Peki belediye inşaat ruhsatı dilekçesi nasıl yazılır?


Belediye inşaat ruhsatı dilekçe örneği..