07 / 05 / 2024

belediye vergi ve harç oranlarını kim belirler

belediye vergi ve harç oranlarını kim belirler

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ( TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bakanlar Kurulu Kararı ile bazı belediyelerde vergi ve harçlar yüzde 500 artırıldı" ifadesini kullandı...

Seçimler tamam, şimdi yeni vergi ve zamlar kapıda: Gayrimenkule de yeni vergi gelebilir!

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından başta KDV ve ÖTV olmak üzere yeni vergi artışları yapılması bekleniyor. Ayrıca, gayrimenkule de yeni vergi gelebileceği konuşuluyor. İşte ayrıntılar...

SGK ve prim borcu olanlara uyarı geldi! Ödeme yapmayın, silinecek! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, vergi ve sigorta prim borçlarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Erdursun'a göre af çıkacağı ve prim ve vergi borçlarının silineceği hedefleniyor.

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2022 yılı Aralık ayına kadar vergi ve prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak 2024 yılı vergi affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024'te vergi affı mı çıkıyor? 

Belediye ticaret ve konut imarlı 10 arsa satacak!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir'de yer alan 10 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı olarak belirtildi.

O belediye memur ve zabıta alımı yapacak! Detaylar ve başvuru tarihleri peş peşe belli oldu!

İzmir Güzelbahçe Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuruya ilişkin genel ve özel başvuru şartları belli olurken, başvuruların 27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında alınacağı öğrenildi.

Belediye konut ve ticaret alanı imarlı iki arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis Hüsrevpaşa ve Beşminare'de yer alan arsaları satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticaret alanı imarlı olarak belirtildi.

OVP ile yeni vergi ve zamlar yolda: Emlak vergisi yeniden yazılıyor, araçlara ÖTV artışı gelebilir! 

Vergi uzmanları,  geçtiğimiz gün detayları belli olan OVP ile otomobilden konuta kadar çeşitli alanlarda yeni vergilerin gelebileceği ile ilgili sinyallerin verildiğini ileri sürdü. Peki OVP hangi alanlarda yeni vergilerin geleceğine, hangi vergilere ise yeni zamlar yapılacağına işaret ediyor?

Belediye konut ve ticaret imarlı arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Şanlıurfa İli Siverek Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Siverek Haliliye'de yer alan ticaret ve konut imarlı arsaları satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak! Kaçırmayın!

Sakarya İli Adapazarı Belediye Başkanlığı, Sakarya Adapazarı ve Serdivan'da yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsalar ticaret ve konut imarlı olarak belirtildi.

Belediye arsa ve arazi satacak! Yatırımcılar dikkat!

Manisa İli Saruhanlı Belediye Başkanlığı, Manisa Saruhanlı'da yer alan arsa ve araziyi satışa çıkardı. Arsa ve arazilerin satış ihalesi 18 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak!

Çorum Belediye Başkanlığı, Çorum Çepni ve Gülabibey'de yer alan ticaret ve konut imarlı dört arsayı satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Belediye arsa ve gayrimenkul satacak! İhalesi 9 Ağustos'ta!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Tuşba'da yer alan arsa ve gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Yatırımcılar dikkat! Belediye konut ve ticaret imarlı dört arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis merkezde yer alan dört adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı.

belediye vergi ve harç oranlarını kim belirler Haberi

belediye vergi ve harç oranlarını kim belirler


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Belediye Gelirleri Kanunu’nda, vergi ve harçları belirleme yetkisinin belediye meclislerinden alınarak Bakanlar Kuruluna devredilmesi ile esnaf ve sanatkarı ilgilendiren vergi ve harçlara zam yapıldığını belirterek, "Bakanlar Kurulu Kararı ile bazı belediyelerde vergi ve harçlar yüzde 500 artırıldı" ifadesini kullandı.


Palandöken, yazılı açıklamasında, Belediye Gelirleri Kanununda, vergi ve harçlar için alt ve üst sınırların belirlendiğini ve yeni uygulamanın esnafla belediyeleri karşı karşıya getirdiğini öne sürdü.


Birçok Belediye'nin esnaftan Kanunlar'daki asgari tutarlar üzerinden vergi ve harçları belirleyerek aldığını ifade eden Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Bu yetki belediyelerin elinden alındı. Bakanlar Kurulu ise büyükşehirlerde en üst tutardan vergi alınmasını öngörünce esnafın ödediği vergi ve harç oranları yüzde 500 artmış oldu. Bakanlar Kurulu’nun, adil bir vergilendirme...