28 / 06 / 2024

Yeni Torba Kanununun detayları sızdı! Gelire göre vergi ve fatura geliyor!

Yeni Torba Kanununun detayları sızdı! Gelire göre vergi ve fatura geliyor!

AK Parti ‘Yeni Torba Kanun’ için hazırlıklara başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre vergiden enerjiye kadar yeni düzenlemelerin torbaya konulacağı kaydedilirken ayrıca çok kazanandan çok vergi alınması gündemde. 



AK Parti ‘Yeni Torba Kanun’ için hazırlıklara başladı. Paylaşılan bilgilere göre vergiden enerjiye kadar yeni düzenlemelerin torbaya konulacağı belirtilirken, çok kazanandan çok vergi alınması da gündeme geldi. Ayrıca gelire göre doğalgaz tarife dönemi başlatılması da başlıklar arasında bulunuyor. İşte detaylar...

Yeni Torba Kanununun detayları sızdı! Gelire göre vergi ve fatura geliyor!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan Torba Yasa'yla ilgili son dakika haberleriyle araştırılmaya devam ediyor. AK Parti'nin ‘Yeni Torba Kanun’ hazırlıklarına başladığına ilişkin kulis bilgileri de paylaşıldı. Paylaşılan detaylara göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Hedefimiz vergide adaleti sağlamak” diyerek ‘torba’da neler olduğuna dair ilk işaretleri de verdi.

Verilen detaylara göre mevzuatın baştan sona ele alındığı ve vergiden enerjiye kadar yeni düzenlemelerin torbaya konulacağı kaydedildi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; verginin çerçevesi yeniden çizilecek. Buna göre, çok kazanandan çok vergi alınacak, zenginin vergisi de artacak.

Yeni Torba Kanununun detayları sızdı! Gelire göre vergi ve fatura geliyor!

GELİRE GÖRE DOĞAL GAZ FATURASI GELİYOR


Enerjide de bazı düzenlemeler geldiği belirtilirken yenilenebilir enerji yatırımları öne çıkarılacağı kaydedildi. Yatırımı zamanında yapmayanın ruhsatları iptal edilecek. Maliye ve Aile Bakanlıkları dar gelirliye ucuz doğalgaz için de düğmeye bastı. Gelire göre doğalgaz tarife dönemi başlatılacak. Geliri iyi olanlar faturanın tamamını öderken, dar gelirli ise faturanın üçte birlik kısmını verecek.


Karadeniz’de keşfedilmiş olan doğalgaz sonrasında tüketicilere sağlanan 25 metreküp bedelsiz doğalgaz uygulamasının 1 Mayıs tarihinde sona ermesinden sonra ardından yeni uygulamalar üzerinde çalışmalara başlayan AK Parti, dar gelirli vatandaşların elini rahatlatmak için düğmeye bastı. 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgiye göre; hükûmet önümüzdeki günlerde yerli gaz üretiminin vatandaşların cebine yansıması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir çalışma başlatma kararı aldı. Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan çalışmada dar gelirli vatandaşa ucuz doğalgaz sağlanması ele alınırken, gelire göre doğalgaz fiyatlaması yapılması masaya yatırıldı.

Hükümet kaynakları “Doğalgazda çok büyük sübvansiyon yapılıyor. Dar gelirli veya zengin ayrımı yok, 85 milyona aynı tarife uygulanıyor. Önümüzdeki süreçlerde söz konusu bu sübvansiyonu genele değil, özele indirgemek için çalışmalara başladık. Hangi uygulamanın hayata geçirileceği önümüzdeki günlerde netlik kazanmış olacak. Örnek vermek gerekirse tüketiciler kullandıkları kadar faturalandırılacak. Gelir seviyesi yüksek olan kişiye 5 bin Türk Lirası fatura geldiyse 5 bin Türk Lirası'nı ödeyecek. Dar gelirli vatandaşa 5 bin Türk Lirası fatura geldiyse belli bir kısmını ödeyecek. Devlet diyecek ki bunun yüzde 30'luk kısmını öde. Geri kalanını devlet sübvanse edecek. Böylece de dar gelirlinin eli rahatlatılacak. Fakat fatura herkese kullandığı kadar gelecek. Burada sübvanse edilen bölüm genelden özele indirilecek ki dar gelirli vatandaş ile durumu iyi vatandaş ayrımı yapılabilsin” dedi.

 

Emeklinin gözü 15 bin TL seyyanen zam beklentisinde...

KİPTAŞ'tan 25 bin yeni konut geliyor! Resmen açıklandı!

A101 8-14 Haziran 2024 yeni aktüel kataloğu! A101’de Ülker, Lipton, Eti, Komili, ABC ve Torku ürünlerine dev indirim!


Geri Dön