06 / 05 / 2024

belediyeciler

belediyeciler

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, bayram sonrası tatilinde Bodrum'da tekneyle sahilleri teftiş etti. Erdoğan'ın bu çarpık yapılaşmayla ilgili sorumlu belediyecilerin cezalandırılacağını dile getirmesi üzerine şehir plancıları tek suçlunun belediyeler olmadığı

belediyeciler Haberi

belediyeciler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bodrum koylarında tekneyle açılıp çarpık yapılaşmayı kaydetti. 


Erdoğan'ın bu çarpık yapılaşmayla ilgili sorumlu belediyecilerin cezalandırılacağını dile getirmesi üzerine şehir plancıları tek suçlunun belediyeler olmadığını belirtti. 


Başbakan Recep Tayip Erdoğan, bayram sonrası tatilinde Bodrum'da tekneyle sahilleri teftiş etti. Erdoğan koylardaki kıyı şeridi ihlallerini ve çarpık yapılaşmayla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ekibine tutanak tutturdu. Erdoğan, Türkmenistan ziyaretine giderken, kıyı kenar çizgisinin kalmadığını, "çevre çevre" diyenlerin çevre duyarlıklarını gördüğünü belirtti. 


Erdoğan ayrıca "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendi açısından, Kültür ve Turizm Bakanlığı kendi cephesinden, İçişleri Bakanlığı belediyeler boyutundan bakacak. 


Kıyı kenar çizgisi incelemesi yapılacak. Belediyeler bu inşaatlar yapılırken neredeymiş, nasıl izin vermişler anlamak mümkün değil. 


Haklarında dava açılabilir, gerekirse de görevden almalar olabilir" dedi. Erdoğan'ın bu sözlerini...