25 / 05 / 2024

Belediyeler ücretsiz bina tahsisi

Belediyeler ücretsiz bina tahsisi

Belediyeler, artık sağlık, eğitim, turizm, sosyal hizmet gibi alanlardaki projelere sadece binalarını ‘ücretsiz’ olarak tahsis edebilecek. Torba tasarıya son dakikada verilen önergeyle eklenen düzenleme, TÜRGEV tartışmasına da neden oldu.

İstanbul'da bina tarama sistemi yavaş mı işliyor? Deprem kapıda, İstanbullular haber bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz verdiği bina tarama hizmetine 160 bin başvuru geldi. Ancak bazı vatandaşlar, başvurularına geri dönüş olmadığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

O belediye müjdeyi verdi! Binaların deprem riski testi ücretsiz oldu! Acilen binanızı test ettirin!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem, bölgedeki 10 ilde on binlerce insanın ölümüne neden oldu ve yüz binlerce insan evsiz kaldı. İBB ise 2019’da hizmete aldığı 'Bina Tespiti' uygulamasıyla uzman ekiplerle başvuru yapanların evlerini ücretsiz inceleyerek depreme dayanıklılığı ölçüyor.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 88,4 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2020 senesine göre yüzde 88,4 arttı.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 64 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2019'a göre yüzde 69,4 arttı.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 73,7 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, ocak-eylül 2020 döneminde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 73,7 arttı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 45,5 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,5 artış gösterdi.

2020'nin ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 1,1 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2020'nin ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 1,1 arttı...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 57,1 azaldı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, Ocak-Eylül 2019 döneminde yıllık bazda yüzde 57,1 azaldı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı azaldı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,5 azalış kaydetti.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak-mart dönemine ilişkin yapı izin verilerini açıkladı. 

Özbekistan'dan Türk yatırımcılara ücretsiz bina ve arazi!

Türkiye ile Özbekistan arasında ticaretin geliştirilmesi için yeni bir dönem başlıyor Özbekistan Başbakan Yardımcısı Kuçkarov: “Yeterki yatırım yapın, ücretsiz bina, arazi tahsis edebiliriz." dedi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı arttı!

TÜİK, ocak-haziran dönemine ilişkin "Yapı İzin İstatistikleri" verilerini açıkladı. Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısında, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış görüldü.

Belediyeler ücretsiz bina tahsisi Haberi

Belediyeler ücretsiz bina tahsisi


Belediyeler, artık sağlık, eğitim, turizm, sosyal hizmet gibi alanlardaki projelere sadece arsa değil binalarını da ‘ücretsiz’ olarak tahsis edebilecek. Torba tasarıya son dakikada verilen önergeyle eklenen düzenleme, TÜRGEV tartışmasına da neden oldu. 


Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel tarafından verilen önerge, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinde tek kelimelik bir değişikliği içeriyor. Söz konusu maddede, belediyelerin sağlık, eğitim, sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projelere İçişleri Bakanlığının onayı ile ücretsiz veya düşük bir bedelle amacı dışında kullanılmamak kaydıyla arsa tahsis edebileceği belirtiliyor. Yüksel tarafından verilen önergeye göre ise, maddedeki arsa kelimesi “taşınmaz” olarak değiştiriliyor. Böylece belediyelerin eğitim, turizm gibi alanlarda istedikleri projelere ücretsiz bina vermesinin yolu açılıyor. 


‘AMAÇ NE’ TARTIŞMASI


Önergeyle getirilmek istenen düzenleme, tasarının görüşüldüğü alt komisyonda tartışmalara neden oldu. CHP’li vekiller...