24 / 07 / 2024

belediyeler yapı ruhsatı verirken nelere dikkat ediyorlar

belediyeler yapı ruhsatı verirken nelere dikkat ediyorlar

TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sema İşbilir ve yönetim kurulu üyeleri İnterteks Uluslararası Fuar" alanında "iç mimarların hukuki haklarına yönelik’’ basın açıklaması yaptılar. Sema işbilir içmimarların sorunlarına dikkat çekti.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 88,4 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2020 senesine göre yüzde 88,4 arttı.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 64 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2019'a göre yüzde 69,4 arttı.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 73,7 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, ocak-eylül 2020 döneminde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 73,7 arttı.

2020'nin ilk 6 ayında 212 bin 231 daire için yapı ruhsatı verildi!

Belediyeler tarafından 2019'da 122 bin 752 daire, 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde de 212 bin 231 daire için yapı ruhsatı verildi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 45,5 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,5 artış gösterdi.

2020'nin ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 1,1 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2020'nin ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 1,1 arttı...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 57,1 azaldı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, Ocak-Eylül 2019 döneminde yıllık bazda yüzde 57,1 azaldı.

Bolu’da 34 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, belediyeler tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen binalar için istatistikler açıklandı. Verilere göre, Bolu’da 34 binaya yapı izin ruhsatı verildi. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı azaldı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,5 azalış kaydetti.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak-mart dönemine ilişkin yapı izin verilerini açıkladı. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı arttı!

TÜİK, ocak-haziran dönemine ilişkin "Yapı İzin İstatistikleri" verilerini açıkladı. Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısında, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış görüldü.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 5 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 arttı.

Baz istasyonları için yapı ruhsatı şartı kalkıyor!

GSM operatörleri ile belediyeler arasındaki tartışmanın çözümü için binalara takılacak baz istasyonunda yapı ruhsatı aranmayacak. Böylece, belediyeler bu baz istasyonları için çok yüksek ruhsat bedelleri talep edemeyecek.

belediyeler yapı ruhsatı verirken nelere dikkat ediyorlar Haberi

belediyeler yapı ruhsatı verirken nelere dikkat ediyorlar

TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sema İşbilir ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şanlıtürk, Hasan Alpay Gülten, Serpil Boz, Cem Akyürek, Özgür Algan, Mehmet Murat Sevindik, dün İnterteks Uluslararası Fuar" alanında "iç mimarların hukuki haklarına yönelik’’ basın açıklaması yaptılar. Konu ile ilgili konuşan T.M.M.O.B. İstanbul İçmimarlar Şube Başkanı Sema İşbilir, bütün yapılarda Danıştay kararlarına rağmen hakların ihlal edilmesine ayrıca müteahhitlerin yapılarında halen iç mimar talep etmemesine dikkat çekti. 


İÇMİMARLIK HİZMETLERİ ÇIKARTILDI

İşbilir, ‘’İçmimarlık mesleğinin Anayasamızın 135. maddesine istinaden Kurulmuş, TMMOB çatısı altında bir meslek olması ve TMMOB nin ve Danıştay 8. Dairesinin Kararlarınca 'da kesinleştirilmiş olan kararla mimarlık hizmetleri içerisinden İçmimarlık hizmetleri çıkartılmıştır. İmar Kanununun 38. Maddesinde belirtilen "Mühendisler, Mimarlar,Şehir plancıları ibaresindeki Mimarlar kelimesi; İçerisinden İçmimarlık hizmetlerinin çıkartılmasından dolayı İçmimarlık meslek...