08 / 07 / 2024

belediyelerde imar denetimi

belediyelerde imar denetimi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerin İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak kendi bakanlığına bağlanacağını açıkladı. Özhaseki, ‘şehir cinayetlerinin’ önlenmesi için belediyelerde imar denetimlerine başlanacağını söyledi.

İmar barışından faydalanan binalara Google Earth denetimi! Yeterli olmadı!

Sayıştay raporunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerinin imar barışından faydalanan binaları uydu görüntülerinden, ortofoto ya da Google Earth gibi programlardan incelediği kaydedildi. Uydu görüntüleri ise binanın kat sayısı ya da iç mekanlarındaki değişiklikleri yansıtmadı ve denetimle

İmar tadilatı artık ada bazlı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerde imar rantına son verecek düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı. Yeni imar düzenlemesine göre, imar tadilatı artık ada bazlı olacak.

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılara ve binaların denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılarla ilgili soru önergesi!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılara ve binaların denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Kızılayı'ndan Konya'da imar, proje ve yapı ihalesi!

Kızılay Konya Şube Başkanlığı imar çapındaki yerel yönetmelik hükümlerine göre projelerin çizilmesi, yapı denetimi ve Meram Belediyesinden inşaat ruhsatının alımı işi ihale ediyor..

Belediyelerde imar denetimleri başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerin İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak kendi bakanlığına bağlanacağını açıkladı. Özhaseki, ‘şehir cinayetlerinin’ önlenmesi için belediyelerde imar denetimlerine başlanacağını söyledi.

İzmir'in imar sorunu çözülüyor!

Mimarlar Odası, İzmir'de belediyelerde imar ve yapı ruhsatı alma sürecinde karşılaşılan sorunları tespit etti. Mimarlar Odası, çözüm önerilerini kapsayan bir rapor hazırladı.

M.Kemal Turan: İzmir'de imar tefeciliği yapılıyor!

Balçova Arsa Mağdurları'nın Avukatı Turan, kaçak yapılaşmanın imar tefeciliğinin tipik bir örneği olduğunu söyleyen Turan, "İzmir'in her yerinde imar tefeciliği yapılmakta ve maalesef belediyelerde bu tefeciliğe göz yumuyor

Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne eğitim verildi!

Abdurrahman Keleş,imar müdürlüğü personeline “İmar Denetimi ve Cezalar”, “Kat Mülkiyeti”, “Kaçak Yapı”, “Kıyılarda İmar Planları ve Yapılaşma”, “Arsa ve Arazi Düzenlemesi” konularında eğitimler verdi.

Mardin'de imar toplantısı düzenlendi!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İmar Kanunu ve yapı denetimi hakkında kanun uygulamaları konusundaki sorunlara çözüm bulmak amacıyla imar müdürleriyle bir toplantı düzenledi.

Beyşehir'de imar ve şehircilik semineri verildi!

Beyşehir'de imar ve şehircilik semineri verildi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, "İmar ve yapı denetimi belediyeler için önemli. Bu alanlarda çalışan personelimizin, kanun ve yönetmeliklere hakim olması gerekiyor. " dedi.

İmar harçları 2015!

Taşınmaz mallar ile ilgili belediyelerde yapılan bazı iş ve işlemler için belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar harçları 2015 ne kadar?

Belediye imar müdürlüğünün görevleri nelerdir?

İdarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarak tanımlanan belediyelerde iş ve hizmet tanımına göre müdürlükler oluşturuluyor. Peki, belediye imar müdürlüğünün görevleri nelerdir? İşte yanıtı..

belediyelerde imar denetimi Haberi

belediyelerde imar denetimi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerin İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak kendi bakanlığına bağlanacağını açıkladı. Belediyelerle ilgili her türlü izin, hukuki görüş ve denetleme yetkisinin Çevre Bakanlığı’na geçeceğini belirten Özhaseki, ‘şehir cinayetlerinin’ önlenmesi için belediyelerde imar denetimlerine başlanacağını söyledi.


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki dün Hürriyet Ankara bürosunu ziyaret ederek, ÇED değişikliğinden kentsel dönüşüme, Sur’dan FETÖ soruşturmasına kadar önemli açıklamalar yaptı. Bakanlar Kurulu’nun belediyelerin İçişleri Bakanlığından alınıp kendi bakanlıklarına bağlanmasına ilişkin karar aldığını söyleyen Özhaseki, “Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bizim bünyemize geçecek. Böylece belediyelerin bütün işlerini bizim bakanlığımız bünyesinde sürdürecekler. Sadece vesayet maddesi, Anayasa’da yer alan belediye başkanlarının görevden alınmasına ilişkin madde yerinde kalacak. Diğer yönden bağlanma ise kanun veya KHK ile yapılacak ama OHAL çerçevesinde değil. Böylece belediyelerin denetlenmesi...