15 / 05 / 2024

belediyelere kaynak

belediyelere kaynak

İlbank Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman tarafından Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında Dünya Bankası'ndan sağlanacak 300 milyon dolarlık krediyle yeni kurulan 14 büyükşehir belediyesinin destekleneceği açıklandı...

YİD modeliyle inşa edilen projeler için  3.7 milyar TL'lik kaynak!

YİD modeliyle inşa edilen köprü ve otoyollar için firmalara, 2 milyar TL’nin üzerinde ödeme yapılırken,  bu yıl iki otoyol ve bir tünel için 3.7 milyar TL kaynak ayrıldı. 

Ağrı'da jeotermal kaynak bulunan alana 50 yataklı hastane!

Ağrı Valiliği İl Özel İdaresince, sondaj çalışmalarında 48 derecelik sıcaklığa sahip jeotermal kaynak bulunan alana 50 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi kazandırılacak.

Belediyelere bisiklet yolu ve gürültü bariyeri desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile belediyelere 3 bin kilometrelik bisiklet yolu ile 60 bin kilometrelik "gürültü bariyeri" desteği sağlanacak. 

Dev projeler için uzun vadeli finansal kaynak modeli!

Büyük projeler için 90 günlük sürede atılacak adımlar belli oldu. Projeler için uzun vadeli dış finansal kaynak dayalı modeli hayata geçecek.

TOKİ'den inşaat sektörüne 150 milyar lira kaynak!

2003-2018 yıllarında alt ve orta gelir grubu vatandaşlar için ihale tarihi alınmış projelerle 835 bin sosyal konut rakamına ulaşan TOKİ, 15 yılda inşaat sektörüne de yaklaşık 150 milyar lira kaynak aktardı.

İmar barışından gelecek kaynak nerede kullanılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada imar barışıyla ciddi bir para geleceğini belirterek, "Bu kaynak, Türkiye'nin depreme hazırlığında kullanılacak." diye konuştu.

Kaynak Holding yöneticilerine ilk dava açıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans merkezi Kaynak Holding'in yöneticilerine yönelik soruşturma tamamlandı. 

Muğla'da bazı sahalar jeotermal kaynak için ihaleye çıkıyor!

Muğla’nın ünlü turizm cennetleri Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz’deki sahalar ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan, jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arayacak. Bulması halinde 30 yıl işletecek..

Belediyelere yeni düzenleme!

AK Parti'nin yerel yönetimle ilgili hazırladığı metne göre belediye başkanı, belediye meclisinin de başkanı olmayacak. Yeni hazırlanan metin ile Belediyelere yeni düzenlemeler geliyor. 

2014'ten önce yapılanan Hazineye arazileri belediyelere devrediliyor!

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile belediye ve mücavir alan sınırları içinde olup, Bakanlıkça tespit edilen, Hazineye ait taşınmazlardan, 30 Mart 2014 tarihinden önce üzerinde yapılanma olanlar belediyelere bedelsiz olarak devrediliyor.. 

Mehmet Özhaseki'den belediyelere düşük katlı bina tavsiyesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yüksek katlı binalara ruhsat konusuna ilişkin açıklamalar yaptı. Özhaseki, belediyelere düşük katlı bina tavsiyesinde bulundu.

Gayrimenkul sertifikası sektör için önemli kaynak aracı!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, gayrimenkul sertifikasının, konut sektörü için önemli bir kaynak aracı olduğunu söyledi.

Mavi Kaynak Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mavi Kaynak Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Şahin Dalgıç tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

belediyelere kaynak Haberi

belediyelere kaynak
Dünya Bankası, şehir ve kasabalann yeniden imar ve inşası konusunda önemli görev ve sorumluluklar üstlenen İller Bankası'na 300 milyon dolarlık kredi açtı. İlbank Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman, Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında Dünya Bankası'ndan sağlanacak 300 milyon dolarlık krediyle yeni kurulan 14 büyükşehir belediyesinin destekleneceğini açıkladı. Yerel yönetimlere yönlendirileceği belirtilen kredinin uzun vadeli ve düşük faizli finansman sağlayacağı öğrenildi. Elde edilen krediyle birlikte 2006 yılından bu yana Dünya Bankası'ndan sağlanan miktar da 515 milyon Amerikan Doları'na ulaşmış oldu. Karaman'ın verdiği bilgilere göre daha önce Dünya Bankası'ndan sağlanan kredilerde olduğu gibi bu kredi de altyapı hizmetlerinin desteklenmesinde kullanılacak. Bunun yanı sıra kent içi ulaşım, enerji verimliliği yaürımlan ve kentsel dönüşüm olmak üzere üç yeni alanda daha yerel yönetimlere destek sağlanacak....