29 / 04 / 2024

belediyelerin imar planlaması

belediyelerin imar planlaması

Engin Er, Türkiye’de belediyelerin plansız imar çalışmaları yüzünden fay hatları üzerine binalar yapıldığını iddia etti. Er, “Önlem alınmazsa depremler daha çok can almaya devam edecek” dedi.

Belediyelerin otopark gelirleri arsa alımları ve inşasında kullanılacak!

TBMM Çevre Komisyonunda onaylanan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikle imar mevzuatı kapsamında belediyelerin otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarılması uygulaması sona eriyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Belediyelerin imar yetkisine yeni düzenleme!

Yerel yönetimlerin imar yetkilerini sınırlandıracak kanun teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Yeni düzenlemede, belediyelerin parsel bazlı plan değişikliği kısıtlandırılacak... 

Mersin Toroslar'da dereye sıfır yapılara imar eleştirisi!

Mersin'in Toroslar bölgesinde dereye sıfır yapılara imar verilmesini eleştiren Başkan Vahap Seçer, aynı hatalara düşülmemesi için belediyelerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Belediyelerin imar yetkisine tırpan geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırlayacağı Çevre Düzeni Plan hükümleri o kentin “imar anayasası” olacak. Belediyeler de sadece uygulayıcı ve denetleyici bir rol üstlenecek.

Belediyelerin imar yetkileri bakanlığa verilebilir!

Hükümetin hem kabinenin yapısının hem de bakanlıkların işleyişinin değişeceği iddia ediliyor. Buna göre; belediyelerin imar yetkilerinin bir kısmının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verileceği konuşuluyor.

Ümraniye'nin imar sorunu ortadan kalkacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, imar sorunu olan bazı mahallelerin daha güzel bir imar planlamasıyla çehresinin değişeceğini ifade ederek, ''Ümraniye’nin bana göre Kazım Karabekir ve diğer mahalleleri uçacak'' dedi.

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Uygulamalı imar planıyla otopark sorunu çözülecek!

Türkiye'de araç sayısının her geçen gün artması otopark sorununun doğmasına neden oluyor. Doğru imar planı ve çevre planlamasıyla sorunun ortadan kalkacağı belirtiliyor.

İmar düzenlemeleri ve belediye ihalelerine sıkı denetim!

Belediyelerin şeffaflığı için düğmeye basıldı. AK Parti, Belediyelerin imar ve ihale toplantılarının sanal ortamda canlı yayımlanmasını gündeme getirdi..

belediyelerin imar planlaması Haberi

belediyelerin imar planlaması

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Türkiye’de belediyelerin plansız imar çalışmaları yüzünden fay hatları üzerine binalar yapıldığını iddia etti. Er, “Önlem alınmazsa depremler daha çok can almaya devam edecek” dedi.


12 Kasım 1999 yılında Düzce’de yaşanan deprem dolayısıyla Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bursa İl Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği basın toplantısında konuşan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Türkiye genelinde belediyelerin imar planlarının yıllar öncesinden deprem faktörü düşünülmeden yapıldığını iddia etti. Depremle ilgili son dönemlerde ilerleme kaydedildiğini ancak yerel yönetimlerin planlarını güncellemediklerini söyleyen Er, “Belediyelerin imar planları deprem faktörü düşünülmeden yapılmış. Örneğin Bursa’da Doğanbey TOKİ’ler fay hattı üzerine yapılmış. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün sitesinde de bu fay hatlarının haritası var....