15 / 05 / 2024

belediyesi restore

belediyesi restore

Bafra Belediyesi'nin katkılarıyla Gazipaşa Mahallesinde buIunan 2 tarihi yapı restore edildi. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçede tarihi yapılara her zaman sahip çıktıklarını ve bundan sonra da sahip çıkacaklarını belirtti.

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden rezidans iddiasına yanıt!

CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ın, "İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi, ‘Restore edeceğiz’ diye yıktığı caminin yerine rezidans yaptı” iddiasına belediyeden yanıt geldi. Gaziosmanpaşa Belediyesi, iddiaları yalanladı.

Turgutlu Belediyesi eski hizmet binası restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Belediyesi eski hizmet binasını da restore ediyor.

Ordu Dayınlı ve Başkotana Köprüleri restore edilecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi Dayınlı ve Başkotana Köprüleri’ni restore etmek üzere çalışma başlattı.

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restore ediliyor!

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binasını restore etmek için çalışma başlattı.

Denizli Cezmi Ökten 1 Evi restore edilecek!

Kentin tarihi değerlerine yönelik yaptığı hizmetlerle büyük takdir kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Cezmi Ökten 1 Evini restore ederek Denizli halkının hizmetine sunacak.

İzmir'deki Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Emir Sultan Türbesi’ni baştan sona restore etti. Bahçe içinde yer alan Derviş Evi’ne de canlı insan yüzlerinden kopyalanarak yapılan 15 heykel yerleştirdi.

Kocaeli'deki Ereğli Evleri restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli’nin her köşesinde yer alan tarihi yapılar restore edilerek, gelecek kuşaklara miras bırakılıyor.

Kahramanmaraş Memoağa Konağı restore ediliyor!

Pınarbaşı Mahallesi'nde 1750'de taş ustalarınca yapılan tarihi Memoağa Konağı, Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi iş birliğiyle müze ev olarak restore edilerek kültür turizmine kazandırılacak.

Kuşadası'ndaki 11 tarihi ev restore ediliyor!

Kuşadası Belediyesi, geleneksel kent dokusunun korunması ve tescilli yapıların restore edilerek turizme kazandırılması amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile geçtiğimiz yıl başladığı projelendirme çalışmalarına devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi açıldı!

Kadıköy Belediyesi geçtiğimiz yıl satın aldığı tarihi binayı restore ederek Gençlik Sanat Merkezi’ne dönüştürdü. Kadıköylü gençlere müzik ve drama eğitimi verecek olan Gençlik Sanat Merkezi, 26 Ekim Çarşamba günü açıldı.

Kocaeli'deki Tarihi Taş Camii restore ediliyor!

Kocaeli’nin dört bir yanında yer alan tarihi yapıları restore ederek günümüze kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki Taş Camii’yi de restore ediyor.

İzmir Tarihi Saat Kulesi restore edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tahrip edilen Tarihi Saat Kulesi'ni aslına uygun olarak restore edecek. Koruma Kurulu'ndan gelecek iznin ardından başlayacak çalışma ile tarihi yapı 60 günde eski haline getirilecek.

belediyesi restore Haberi

belediyesi restore

BAFRA Belediyesi'nin katkılarıyla Gazipaşa Mahallesinde buIunan 2 tarihi yapı restore edildi. Samsun'un Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede tarihi yapılara her zaman sahip çıktıklarını ve bundan sonra da sahip çıkacaklarını belirtti. 

Başkan Şahin, "Samsun İl Özel İdaremiz ve belediye işbirliği ile Gazipaşa Mahallemizde bulunan 2 adet tarihi yapımızın restorasyonlarını tamamladık. Bu tarihi yapılarımızdan birini ilçemizin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri için Bafra Musiki Cemiyetimize tahsis ettik. Bu cemiyetimiz, resim, şiir ve musiki alanında sayısız faaliyetleri icra ederek, ilçemizin kültür ve sanat faaliyetlerine ciddi bir katkı yaptı. 

Diğer tarihi yapımızda ise İmar Müdürlüğümüz faaliyette bulunuyor. Bu şekilde halkımızın daha geniş bir alanda hizmet almasını sağladık." dedi. 


Milat...