29 / 04 / 2024

belediyeye arsa vergisi ödeme

belediyeye arsa vergisi ödeme

Arsa vergisi, arsalar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. 1319 sayılı kanun gereğince, iki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisi nasıl ödenir? İşte arsa vergisi..

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Aratos'un mezarının olduğu tahmin edilen arsa belediyeye bağışlandı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'un mezarının bulunduğu tahmin edilen arsa sahibi tarafından belediyeye bağışlandı...

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler emlak vergisi konusuna giriyor. Arsalar için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Arsa emlak vergisi 2017!

10 gün sonra 2017 yılı emlak vergisi ödemeleri başlıyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? İşte arsa emlak vergisi 2017..

Arsa emlak vergisi oranı 2016!

Arsalar için mal sahipleri emlak vergisini ödemekle mükellef oluyor. Vergi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar yapılıyor. Peki, arsa emlak vergisi oranı 2016 nedir?

Emlak vergisi arsa muafiyeti nedir?

Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmaz malın türü ve değeri üzerinden hesaplanıyor. Vergide bazı koşullar dahilinde vergi muafiyeti bulunuyor. Peki, arsalar muafiyet var mı? Emlak vergisi arsa muafiyeti nedir?

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2016!

Satışın yapıldığı seneye ait emlak vergisini eski taşınmaz mal sahibi ödüyor. Bu sene içerisinde yeni malikin belediyeye emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2016..

Emlak vergisi saat kaça kadar ödenir?

Ev, işyeri, arsa ve arazileri olan kimseler, her sene iki taksitte belediyeye vergi ödemek ile mükellef oluyor. Ödemeler bugün son buluyor. Peki, 30 Kasım'da emlak vergisi saat kaça kadar ödenir?

Arsa için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu hizmetten faydalanan taşınmaz mal kullanıcıları vergiyi senede iki taksitte ödeyebiliyor. Peki, arsa için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

belediyeye arsa vergisi ödeme Haberi

belediyeye arsa vergisi ödeme

Arsa vergisi nasıl ödenir?

Arsa vergisi, arsalar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Arsanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa arsaya malik gibi tasarruf edenler tarafından ödenen arsaya; paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. 


Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. Peki, arsa vergisi nasıl ödenir? Arsa vergisi ne zaman ödenir?


1319 sayılı kanun gereğince, iki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisi hesaplamalarında kullanılan oranlar şu şekilde sıralanıyor:


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Değeri 50 bin TL olan ve büyükşehirde yer alan bir arsanın 2014 yılında ödenecek...