29 / 04 / 2024

Belis Foçalı alaçatı oteli

Belis Foçalı alaçatı oteli

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı mezunu Belis Foçalı, aldığı eğitimle baştan sona tasarladığı, yapım aşamasında tüm detaylarını kendi oluşturduğu Alaçatı’daki butik otelini işletiyor.

Time Alaçatı satışa çıktı! 84 konutluk yeni proje!

Kaya İnşaat tarafından hayata geçirilen Time Alaçatı 84 adet konutluk projesiyle satışa çıktı. Peki Time Alaçatı konut fiyatları ne kadar? Hangi konut tipleri yer alıyor? İşte Time Alaçatı ile ilgili merak edilenler...

Invictus Alaçatı'da ilk etap Haziran'da teslim edilecek!

Invictus İnşaat tarafından Alaçatı'da hayata geçirilen Invictus Alaçatı'da ilk etap teslimi Haziran'da yapılacak. Proje yatırım anlamında alıcılara büyük kazanç vaat ediyor. 

Antalya Club Zigana Tatil Köyü ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli 18 Haziran'da açılıyor!

Tek-Art İnşaat tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Antalya Club Zigana Tatil Köyümüz ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli'nin sezon açılış tarihi olarak 18 Haziran 2020 belirlendi. 

Urla Zeytineli ve Çeşme Alaçatı'da kamulaştırılan arazilerde ne yapılmak isteniyor?

Çeşme-Alaçatı ve Urla-Zeytineli’de 333 parselin acele kamulaştırılmasının ardından Avukat Murat Fatih Ülkü, turizm tahsisi için alınan bu kararı yorumladı...

Alaçatı Havalimanı 2020’de hazır!

Çeşme Alaçatı Havalimanı’nda altyapı çalışmaları tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onay bekleyen projenin 2020 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Çeşme-Alaçatı Havalimanı inşaatı için çalışmalar başladı!

Genel havacılık, sportif ve amatör havacılık ile uçuş eğitimi faaliyetlerine hizmet verecek olan Çeşme Alaçatı Havalimanı projesinin inşaatına başlandı.

Alaçatı'da imar planları ile tarihi evler koruma altına alınıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

Acun Ilıcalı Alaçatı'daki yazlığını 37 milyona satıyor!

Acun Ilıcalı Alaçatı’da arsa alıp özel olarak inşa ettiğini yazlığını 7 milyon euro'ya (yaklaşık 37 milyon TL) satışa çıkardı

Alaçatı'ya Capri Adası modeli proje!

Alaçatı, Türkiye'nin doğal ve karakteristik dokusunu koruyabilen ender yerlerinden biri olarak biliniyor. Alaçatı'ta Capri Adası modeli yeni bir proje geliyor.

Alaçatı Havalimanı ihalesi Nisan'da!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Alaçatı Havalimanı projesiyle ilgili çalışmaları bitirdik. İzmirlilere verdiğimiz bir sözü daha tutacağız” dedi.

Alaçatı Clubbaba Köyiçi Mayıs'ta açılacak!

Alaçatı yeni bir merkeze daha kavuşuyor. Modern yaşam ile Alaçatı kültürü, Alaçatı'nın yeni projesi Clubbaba Köyiçi'nde buluşuyor. Alaçatı'nın yeni bir meydana kavuşmasını sağlayacak Clubbaba Köyiçi'nde, "alışveriş, yemek, sanat, yaşam ve spor" alanları bir arada olacak.

Alaçatı Muhallebicisi 14 şehirde şube açacak!

14 yeni şehirde açacağı şubeleri için yatırımcıları ile çalışmalarına devam eden Alaçatı Muhallebicisi, yılsonuna kadar şube sayısını 70’e yükseltmeyi hedefliyor.

Alaçatı Butik Havaalanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın 35 projesi arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını müjdeledi.

Belis Foçalı alaçatı oteli Haberi

Belis Foçalı alaçatı oteli

Alaçatı’da içmimarlığını ve işletmesini üstlendiği otelin tasarımında, kente özgü köy sıvasından ve taş evlerden yararlandığını aktaran Belis Foçalı, “Alaçatı’nın kendine özgü tarihi ve mimari bir yapısı var. Mesleğim gereği detaylara çok önem veriyorum. Çok katlı olmayan iki farklı bina oluşturdum. İlk binada, Alaçatı’ya özgü köy sıvasını kullandım. Her odaya Alaçatı’ya özgü isimler verdim. İkinci binada da Yunanların taş evlerinden etkilendim. Yunan mitolojisinde altın hikâyelerini araştırdım. Antik Yunan’daki altın kullanımını da binaya yansıttım. Altın renginde cumbalar oluşturdum. Bu yapıda da odalara mitolojiden esinlenerek isimler verdim. İki farklı farklı tasarım da zaman katmanları arasında Alaçatı’yı yansıtıyor” dedi.


Aldığı eğitimin ve vizyonun iş yaşamına yansıdığını, girişimci olduğunu aktaran Foçalı, yine Alaçatı’da butik otellerin iç mimarisini yapmayı hedeflediğini söyledi. Alaçatı’nın tarihinin tasarım dünyası için...