02 / 05 / 2024

Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali

Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali

Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ndeki Sharypovo kenti yakınlarında 800 MW’lık Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali'nin yapılması için Enka İnşaat ile anlaşıldı. Ancak santralde yaşanan yangın ve milyon dolarlık sigorta ödemesi davaya konu oldu. 

Tezışık Mühendislik Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tezışık Mühendislik Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Arslangil tarafından kuruldu. 

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Yukat Yapı İnşaat Elektrik Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yukat Yapı İnşaat Elektrik Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Meryem Uysal tarafından kuruldu.

Rl Yaman Yıkım İnşaat Nakliyat Makina Kiralama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rl Yaman Yıkım İnşaat Nakliyat Makina Kiralama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Levent Yaman tarafından kuruldu.

Aps Spa Mekanik Elektrik Mimarlık Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aps Spa Mekanik Elektrik Mimarlık Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Tatar tarafından kuruldu.

Kungu İnşaat Maden Kömür Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kungu İnşaat Maden Kömür Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Ali Fırat İstanbul tarafından kuruldu.

Zeka Elektrik İnşaat Metal Döküm Orman Ürünleri Kimya ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeka Elektrik İnşaat Metal Döküm Orman Ürünleri Kimya ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Bektaş Kaplan tarafından Sultanbeyli'de kuruldu.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Nbd Mimarlık Mühendislik İnşaat Elektrik Enerji Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nbd Mimarlık Mühendislik İnşaat Elektrik Enerji Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Burak Yıldız tarafından kuruldu.

Karyap Grup Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karyap Grup Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Caner Kara, İlker Kara, İsmail Kara ve Selahattin Kara ortaklığında kuruldu.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binasının yıkımıyla ilgili soru önergesi verildi!

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binası hakkında verilen yıkım kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı önerisi!

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı alınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hiras Mühendislik Elektrik İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hiras Mühendislik Elektrik İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de kuruldu.

Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali Haberi

Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında ''800 MW’lık Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali'nin yapımı'' hakkında dava sürecini kaleme aldı. İşte o yazı...

Türk müteahhitliğinin sembol olmuş bir markası Enka. Türkiye’nin ilk yurt dışı müheahhitlik şirketlerinden, Rusya başta olmak üzere, Doğu Bloku ve Afrika’da aldığı ihalelerle tanınan Enka, küresel müteahhitlik ligi ENR 250 listesinin de değişmez oyuncusu. Geçtiğimiz yıl bu listede 92’nci sırada yer alan Enka, Rusya’nın en önemli inşaat şirketi. Neredeyse Rusya’nın hemen hemen her bölgesinde dev projelerde adı bulunan Enka, şimdilerde önemli bir dava sürecinin tarafı. Enka’dan davacı olan şirket İsviçre merkezli sigorta şirketi Chubb. Dava, Enka’nın yüklenici olduğu Rusya’daki Berezovskaya santralinde yaşanan yangın ve milyon dolarlık sigorta ödemesi konusuna dayanıyor.

Olayın geçtiği projede, 2011 yılında o dönem E....