14 / 05 / 2024

Berkin Elvan Sokağı

Berkin Elvan Sokağı

İZMİR’in merkez Narlıdere İlçesi Belediye Meclisi’nin ' Yavuz Bingöl Sanat Sokağı ' ismini ' Berkin Elvan Sokağı ' olarak değiştirmesi kararı, Kaymakamı Ali Osman Canbaba tarafından veto edildi.

Güzelbahçe Berkin Elvan Çocuk Parkı açıldı!

İzmir Güzelbahçe Belediyesi’nin Yaka Mahallesi’nde yaptırdığı Berkin Elvan Çocuk Parkı muhteşem bir törenle hizmete girdi. Berkin Elvan’ın annesi ve babasının katıldığı törende duygusal anlar yaşandı.

Narlıdere Kaymakamı’ndan Berkin Elvan Sokağı’na veto!

İZMİR’in merkez Narlıdere İlçesi Belediye Meclisi’nin ' Yavuz Bingöl Sanat Sokağı ' ismini ' Berkin Elvan Sokağı ' olarak değiştirmesi kararı, Kaymakamı Ali Osman Canbaba tarafından veto edildi.

Lütfi Elvan: 5 yılda 15 şehre daha hızlı tren gelecek!

Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı Lütfi Elvan, nüfusun büyük bir kısmını kapsayan 15 ilin önümüzdeki beş yıl içerisinde yüksek hızlı demir yolu hattıyla buluşacağını açıkladı.

Tarihi Soğukçeşme Sokağı 10 yıllığına kiralandı!

Tarihi yarımadanın en prestijli bölgesindeki Yeşil Ev ve Soğukçeşme Sokağı, özel bir şirkete 10 yıllığına kiralandı. Sokaktaki konaklar, ihale ile Keskin Grup-Recep Ercan Keskine devredildi.

Bakan Elvan'dan 3. Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfü Elvan, 3.'üncü havalimanı inşaatı sahasında incelemelerde bulundu. Bakan Elvan sahanın gerçekten bataklık olduğunu ancak dünyada havalimanı inşaatlarının bataklık zemine yapılabildiğini kaydetti.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

Lütfi Elvan'dan Karayolları Genel Müdürlüğü açıklaması!

Bakan Lütfi Elvan, Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki görevden alma iddialarına ilişkin, "Genel Müdürümüz izinli şu anda, görevden alınması gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

Lütfi Elvan: 2014 ve 2015'i tünel yılı ilan ettik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Türkiye'nin toplam tünel uzunluğu 50 kilometre. Biz bir yılda 119 kilometre tünel yaptık. 2015'te 128 kilometrelik tünel açılışı gerçekleştireceğiz" dedi.

Lütfi Elvan: Twitter Türkiye'de ofis açmıyor!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Twitter'ın mahkeme kararlarını dikkate aldığını, ancak ofis açmaya yanaşmadığını aktardı. Elvan, mahkeme kararlarını uygulamayan şirketlere, para cezası getirileceğini belirtti..

Ulaştırma Bakanı Elvan'dan Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Çukurova Havaalanı projesini yürüten Koçoğlu İnşaat'ın iflas erteleme istemesini Hurriyet.com.tr'nin haberleştirmesi üzerine açıklama yaptı. İşte bakanın açıklamaları...

Lütfi Elvan: TİB'i yeniden yapılandıracağız!

Lütfi Elvan, gündeme ilişkin konularda soruları cevaplandırıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Hükümet olarak TİB'in yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı tamamladık" dedi.

Lütfi Elvan: Akıllı kent uygulamalarına başlıyoruz!

Lütfi Elvan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin evsahipliğiyle Beşiktaş Four Seasons Otel'de düzenlenen Uluslararası İşbirliği Platformu '5. Boğaziçi Zirvesi'nin 2'nci gününde 'İletişim ve Ulaştırmada Yeni Teknolojiler' konulu panele katıldı.

İdris Güllüce Lütfi Elvan'a vekalet edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugün görüşmeler için Yunanistan'a gidecek olan bakan Lütfi ELVAN'ın dönüşüne kadar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na vekalet edecek.

Berkin Elvan Sokağı Haberi

Berkin Elvan Sokağı

Narlıdere Belediye Meclisi ocak ayı toplantısında, 'Yavuz Bingöl Sanat Sokağı'nın isminde, 2 Ak Parti Meclis üyesinin ret oyuna karşılık 23 CHP’li üyenin oyuyla değişiklik yapmıştı. Sokağın adını 'Berkin Elvan' olarak değiştiren Belediye Meclisi’nin bu kararı, Narlıdere Kaymakamlığı tarafından veto edildi.


Kaymakam Ali Osman Canbaba, Yavuz Bingöl isminin siyasal gerekçelerle değiştirildiğini de belirtti. Berkin Elvan Sokak isminin Narlıdere Kaymakamı Ali Osman Canbaba tarafından veto edilmesinin ardından Narlıdere Belediye Meclisi CHP Grubu, CHP İlçe Başkanı ve Grup Başkanı Cafer Esen, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte olağanüstü toplandı. CHP Meclis Grubu yaptığı değerlendirme sonucunda Berkin Elvan isminin aynı sokağa verilmesi ve yeni bir meclis kararı alınarak Kaymakamlığa gönderilmesi konusunda oybirliği ile karar aldı.


CHP İlçe Başkanı Cafer Esen ise ilçedeki sivil toplum...