02 / 05 / 2024

Berlin Duvarı yeniden yapılıyor mu

Berlin Duvarı yeniden yapılıyor mu

Yıllarca Almanya’nın başkenti Berlin’i ikiye ayıran Berlin Duvarı, yeniden yapılıyor. Alman sanatçı Christopher Bauder, duvarın yıkılmasının 25’inci yıldönümü kapsamında duvarı kendi üslubuyla yeniden yaratıyor. İşte yeni Berlin Duvarı...

Kağıthane'de çöken istinat duvarı yeniden inşa ediliyor!

Kağıthane Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kar yağışı nedeniyle çöken istinat duvarını yeniden inşa ediyor. 

Galata Kulesi'nin yıkılan duvarı yeniden örüldü!

İstanbul Büyükeşhir Belediyesi, Galata Kulesi’nde onaylı restorasyon projesi olmadan yapılan hiltili çalışma için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, dün yıkılan duvarın alelacele yeniden örüldüğü belirlendi.

İzmit'te cami inşaatında duvar çöktü!

İzmit'te, yeniden inşa edilen bir caminin taş örme duvarı, yağmur nedeniyle çöktü. Çöken duvarın enkazının kaldırılması için çalışma gerçekleştirdi.

Samsun'da istinat duvarı çöken bina sağlam çıktı!

Samsun’da stinat duvarı çöken binanın temelinde yapılan teknik incelemelerde hasar olup olmadığı incelendi. İstinat duvarının yeniden inşa edilmesi, bina sahipleri evlerine yeniden taşınabilecek.

İzmir Halit Zilani Çelik Okulu'nun istinat duvarı inşa ediliyor!

İzmir Konak'ın Gültepe ilçesinde çöken Şehit Halit Zilani Çelik İmam Hatip Ortaokulu'nun istinat duvarı yeniden yapılıyor. Konak Belediyesi, okulun ihtiyacı olan tadilat çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Konak'ta çöken istinat duvarı yenilendi!

İzmir'in Konak ilçesi Zeytinlik Mahallesi’nde yoğun yağışlar nedeniyle kayan yolun çöken istinat duvarı belediye ekiplerinin gayretli çalışmalarıyla yeniden örüldü.

İzmir Narlıdere Narbel Yolu'nda istinat duvarı yeniden yapılıyor!

Narlıdere'de 2 Ocak'ta çöken Narbel Yolu'nun yeniden kullanılabilmesi için istinat duvarı yapımına başlandı. Ancak çevre sakinleri, göstermelik inşa edilen duvarın yine çökeceği görüşünü taşıyor.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

İzmir Alsancak Stadı yeniden yapılıyor!

Yıkım ihalesi 1 yıl aradan sonra gerçekleşen stadın, açık ve kapalı tribünü yeniden inşa edilecek, idari ofislerin yer aldığı binanın yerine de duvar örülecek.

Vitra'dan dev duvar karoları!

Şehirlerin karakterini karolara yansıtan VitrA; taş, mermer, beton ve ahşap dokuları seramikle yeniden şekillendirerek mekânlara taşıyor. VitrA, Provence duvar karoları, modern mekânlara klasik bir atmosfer katıyor.

Berlin Duvarı yeniden inşa ediliyor!

Yıllarca Almanya’nın başkenti Berlin’i ikiye ayıran Berlin Duvarı, yeniden yapılıyor. Alman sanatçı Christopher Bauder, duvarın yıkılmasının 25’inci yıldönümü kapsamında duvarı kendi üslubuyla yeniden yaratıyor. İşte yeni Berlin Duvarı...

Bey Sarayı yeniden yapılacak!

Osmanlı'nın ilk sarayı olan Bursa'daki Bey Sarayı, yeniden yapılacak. Şehrin fethinden sonra Tekfur Sarayı'nın üstüne yapılan sarayın sadece bir duvarı günümüze kadar ulaşabildi. Sarayın çizimlerinde gezginlerin notları ve gravürlerden yararlanıldı.

Berlin'de Kent Sarayı yeniden inşa ediliyor!

Berlin'de 1950'lerde yıkılan Kent Sarayı uzun yıllar sonra yeniden inşa edilecek...

Berlin Duvarı yeniden yapılıyor mu Haberi

Berlin Duvarı yeniden yapılıyor mu

Binlerce aydınlatılmış balon kullanarak Berlin Duvarını yeniden yaratan Bauder, bu sayede bir zamanlar kenti ikiye ayıran duvarın kente olan etkisine dikkat çekmeyi hedefliyor.





10 kilometre uzunluğunda olacak balon duvar, 7 Kasım’da tamamlanacak. 9 Kasım’da balonlara kişisel notlar bağlayacak olan gönüllüler, aynı gün 19:00’da balonları gökyüzüne bırakılacak ve duvar sembolik olarak yeniden yılımış...