07 / 05 / 2024

Berlin Mevlana Camisindeki yangın

Berlin Mevlana Camisindeki yangın

Berlin Emniyet Müdürü Kandt: "Yangının teknik arızadan ya da sigara izmaritinden çıktığı ihtimalini kesin olarak dışlayabiliriz. Biz kasıtlı kundaklama olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Berlin Mevlana Camisi'ndeki yangın kundaklama mı?

Berlin Emniyet Müdürü Kandt: "Yangının teknik arızadan ya da sigara izmaritinden çıktığı ihtimalini kesin olarak dışlayabiliriz. Biz kasıtlı kundaklama olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gölbaşı Mevlana Kapı Kent Girişi kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Karaoğlan Mahallesi Konya Yolu Mevlana Kapı Kent Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına ilişkin imar planı değişikliği askıda...

Yıldırım Mevlana Ulus Dönüşüm Projesi 2018'de teslim edilecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Bursa Mevlana-Ulus'ta büyük dönüşüm!

Bursa Yıldırım Belediye Başkam Edebali, Mevlana ve Ulus Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını paylaştı. Edebali, “Çok daha sağlıklı, nitelikli, güvenli ve standartları yüksek bir yaşam sunmak için inşaatımıza başladık” dedi.

ERA Gayrimenkul Türkiye, Berlin yolcusu!

ABD merkezli ERA Real Estate’in, 1.100’den fazla ERA ofisinin broker’larını buluşturacağı ‘Avrupa Liderlik Konferansı’ bu yıl Berlin’de düzenlenecek. 16-18 Haziran tarihlerindeki organizasyonda Era Gayrimenkul Türkiye’de tüm üst yönetimiyle katılımcı olarak yer alacak.

Yıldırım Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali projeyle ilgili

Pamir & Soyuer Berlin'de 208 bin Euro’dan konut satıyor!

Pamir & Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık Berlin'in önde gelen danışmanlık firmalarından ZIEGERT işbirliği ile konut projeleri satıyor. Minimum fiyatlar 208 bin Euro’dan başlıyor. İşte o projeler...

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm'de teslimler 2018'de!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanını inceledi. Edebali, dönüşüm projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm projesi 2018'de tamam!

Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilk etap kapsamında yapılacak 850 konutun 2018’de hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Mevlana Tüneli'nin inşaat çalışmaları incelendi!

Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Mevlana Tüneli'nin inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Ankara Konya Yolu Mevlana Kapı Kent Girişi imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi Konya Yolu Mevlana Kapı Kent Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Mevlana Camii açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Cumhuriyet Mahallesi Mevlana Camii, geniş bir katılımla açıldı. Açılış törenine, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Abdullah Başçı da katıldı.

Gaziosmanpaşa Mevlana'da kentsel dönüşümde yaşanan ilginç olaylar!

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşümde yaşanan ilginç olaylar yaşanıyor. Gaziosmanpaşa, Mevlana ile ilgili olarak verilmiş olan "Riskli Alan" kararı ve "Acele Kamulaştırmaya" ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarının iptali istemiyle Danıştay'da davalar açıldı...

Berlin Mevlana Camisindeki yangın Haberi

Berlin Mevlana Camisindeki yangın


Kandt ve Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Frank Henkel, Kreuzberg'teki Mevlana Camisi'ni ziyaret ederek, Berlin İslam Federasyonu Başkanı Fazlı Altın'la görüştü. 


Camiyi gezdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Kandt, "Yangının teknik arızadan veya bir sigara izmaritinin ihmalkarlığından meydana geldiğini kesin olarak dışlayabiliriz. Biz kasıtlı kundaklama olduğundan hareket ediyoruz" ifadesini kullandı.


Caminin hangi sebeple kundaklandığı konusunun şu an için belli olmadığını ifade eden Kandt, "Bunu aydınlatmak için çalışıyoruz. Özel araştırma ekibi, hala araştırmalarını sürdürüyor. Bu ekibe, tecrübeli yangın araştırmacıları da dahil" dedi. 


Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Henkel, toplumdaki dayanışmayı gösterme açısından camiyi ziyaret ettiğini ifade ederek, "Bizim şehrimizde ibadethaneler yanıyorsa bu bizi sadece etkileyip düşündürmemesi gerekiyor. Daha çok açık bir şekilde dayanışma içinde olduğumuzu göstermemiz lazım" diye konuştu.


Toplum tarafından böyle bir olayın kabul edilemez olduğunu...