28 / 04 / 2024

Bursa Mevlana-Ulus'ta büyük dönüşüm!

Bursa Mevlana-Ulus'ta büyük dönüşüm!

Bursa Yıldırım Belediye Başkam Edebali, Mevlana ve Ulus Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını paylaştı. Edebali, “Çok daha sağlıklı, nitelikli, güvenli ve standartları yüksek bir yaşam sunmak için inşaatımıza başladık” dedi.



Yıldırım Belediye Başkam İsmail Hakkı Edebali, Mevlana ve Ulus Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını paylaştı. Başkan Edebali, şehrin en önemli problemi olan plansız yapılaşma konusunda aldıkları cesur kararları hayata geçirdiklerini ifade etti. Edebali, “Bu bölgede yaşayan sizlere çok daha sağlıklı, nitelikli, güvenli ve standartları yüksek bir yaşam sunmak için inşaatımıza başladık” dedi.


"Depreme dayanıklı yaşam alanları yapılmalı" diyen Edebali, “Tüm hızıyla süren çalışmalarda öncelikli olarak, depreme karşı ‘jet grout' sistemiyle zemini daha güçlendirme uygulaması yaptık. Ardından inşaat alanında konutlarımızın temellerini atarak projemizde aşamaları hızlıca kat edeceğiz. Projenin diğer etabında da zemin ıslahı ve jet grout çalışmalarımız sürüyor. Birinci etapta üreteceğimiz 850 konutu ve ticari alanları, 2018 yılının Temmuz-Ağustos döneminde uzlaşma sağladığımız vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Amacımız, kentsel dönüşümde nitelikli ve modern alanlar oluştururken, yalıtımından güvenliğine kadar her türlü detayın göz önünde bulundurulduğu rezidans standartlarında konutları bu projemizde hemşehrilerimizin kullanımına sunmak" şeklinde açıklama yaptı.


Belediye ile vatandaş el ele

Başkan Edebali, kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarla yürütülen görüşmeler esnasında gönüllülük ilkesini esas alarak insanların rızasını almaya önem verdiklerini söyledi. Edebali sözlerini şu şekilde tamamladı; "Yıldırım'da dönüşümü vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Hemşehrilerimizin yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının ‘gönüllü' kentsel dönüşüm olduğunu bilmesini özellikle istiyoruz"


Bursa Olay



Geri Dön