28 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir'in büyük dönüşüm projesine onay!

İzmir Büyükşehir'in büyük dönüşüm projesine onay!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük dönüşüm projesi Valilik'ten onay aldı. ÇED süreci başlayan projede Fuar İzmir etkisiyle doğan ihtiyaç nedeniyle 250 oda kapasiteli bir otel de yer alıyor.



Büyükşehir Belediyesi Karabağlar ilçesi Uzundere ve Yurtoğlu Mahallesi'nde merakla beklenen dönüşüm projesi için önemli bileşiği geride bıraktı. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından dosyasını hazırlayarak Valiliğe ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) başvurusu yapan Büyükşehir Belediyesi'ne iyi haber geldi. Valilik'ten yapılan açıklamada dosyanın incelenip uygun bulunduğu ve ÇED sürecinin başlatıldığı bildirildi. 


'ÇED süreci başladı' 

Açıklamada, "İzmir ili Karabağlar ilçesi Uzundere ve Yurtoğlu Mahallesi mevkiindeki  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı Proje Uygulama 3.Şube Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'yle (3 bin 500 konut / 250 oda kapasiteli otel) ilgili olarak Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur" denildi. 


Milliyet Ege


Geri Dön