29 / 04 / 2024

Beşiktaş Meclis Lojmanları toki projesi

Beşiktaş Meclis Lojmanları toki projesi

Beşiktaş’taki 18 dönümlük TBMM lojmanlarının bulunduğu arazi TOKİ’ye devredildi. Gayrimenkul uzmanları, araziye yapılacak yeni projenin toplam değerinin 1 milyar lirayı rahatlıkla aşacağını öngörüyor.

Beşiktaş Akatlar'daki kentsel dönüşüm mağduriyeti Meclis gündeminde!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, İstanbul Beşiktaş Akatlar'da yaşanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İşte detaylar...

Beşiktaş İsmail Tarman Ortaokulu ile ilgili mahkeme kararı mecliste!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alan İsmail Tarman Ortaokulu ile ilgili mahkeme kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li  Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beşiktaş’taki askeri lojmanların planları değiştirildi: AVM ve rezidans mı yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın TOKİ’ye devrettiği Beşiktaş Ortaköy’deki askeri lojmanların olduğu yaklaşık 20 dönümlük arazinin imar planları Emlak Konut GYO tarafından değiştirildi. Arazide, AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek. 

Beşiktaş Karanfilköy kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Akatlar Mahallesi'nde bulunan Karanfilköy mevkisini kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Konu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda görüşüldü.

Beşiktaş Meclis Lojmanları, TOKİ’ye devredildi!

Beşiktaş’taki 18 dönümlük TBMM lojmanlarının bulunduğu arazi TOKİ’ye devredildi. Gayrimenkul uzmanları, araziye yapılacak yeni projenin toplam değerinin 1 milyar lirayı rahatlıkla aşacağını öngörüyor.

Beşiktaş’taki Meclis arazisine TOKİ talip!

TBMM’nin Beşiktaş’taki arazisine TOKİ talip oldu. TOKİ'nin Beşiktaş arsasına talip olması Meclis Divanı’nda tartışma yarattı.

Beşiktaş’ın imar planlarıyla ilgili değişiklik yapıldı!

Beşiktaş’ın imar planlarında İBB meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği değişikliğe “Beşiktaş’ın geri görünüm ve etkilenmesi bölgelerinde Boğaziçi İmar Kanunu değil, diğer ilçelerde olduğu gibi Planlı Alanlar TİP İmar Yönetmeliği geçerli olsun” şeklinde not düşüldü.

Beşiktaş Sağlıklı Yaşam Merkezi açıldı!

Sağlıklı Yaşam Merkezi, Cihannuma Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle açıldı. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

1986 yılında Beşiktaş Belediyesi'nde arsa yolsuzluğu!

1986 yılında Beşiktaş Belediyesi meclis toplantısında, Etiler'de Boğaz'a nazır 75 dönümlük belediyeye ait yeşil alanın 400 milyon liraya ve rayiç bedelinin çok daha ucuza satıldığı iddia edilmiş.

Beşiktaş Belediyesi, Dünya Akıllı Kentler Zirvesi’nde!

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve belediye meclis üyeleri ve muhtarlardan oluşan bir heyet, 18 – 20 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen Dünya Akıllı Kentler Fuarına katıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Birlik Parkı'nı açtı!

Beşiktaş Nisbetiye Mahallesi'ndeki Birlik Sokak'ta yenilenen Birlik Parkı, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla açıldı. İşte o Birlik Parkı'nda yapılanlar...

Kaandavis Gayrimenkul Değerleme Şirketi Beşiktaş Şubesi kuruldu!

Kaandavis Gayrimenkul Değerleme Mühendislik ve Danışmanlık Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi Ali Hakan Yıldızcı tarafından 5 bin TL'lik sermaye ile 19 Mart'ta kuruldu

Uyum Gıda Beşiktaş Levent şubesi ile 63 mağaza sayısına ulaştı!

Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Tic. A.Ş Avrupa Yakası'nda ve Anadolu Yakası'nda toplam 9 adet şubesini kapatırken, Beşiktaş Levent şubesi ile mağaza sayısı 63'e ulaştı...

Beşiktaş Meclis Lojmanları toki projesi Haberi

Beşiktaş Meclis Lojmanları toki projesi

Beşiktaş Abbasağa’daki Meclis Lojmanları, TOKİ’ye devredildi. 18 dönüm arsa üzerine kurulan lojmanlar deprem yönetmeliği gereğince yıkılıp yerine milyarlık yeni bir proje inşa edilecek


TBMM Başkanlığı’nın hazırladığı karar gerekçesinde bu işlem için, “yeni deprem yönetmeliğine göre yenilenme” ifadeleri kullanıldı. Gerekçede, TOKİ’ye hangi bedelle devredileceğine ilişkin ekspertiz raporunun hazırlanacağı da vurgulandı.


Beşiktaş’taki 18 dönümlük TBMM lojmanlarının bulunduğu arazi, üzerine yapılacak projenin yüzde 65’i karşılığında TOKİ’ye devredilmesi, gayrimenkul uzmanları tarafından değerlendirildi.


Uzmanlar,  sözkonusu lojmanların çok değerli bir konumda bulunduğunu, araziye yapılacak yeni bir projenin toplam değerinin 1 milyar lirayı rahatlıkla aşacağını öngörüyor.


İşte gerekçe


18 dönümlük arazinin TOKİ’ye devri kararının gerekçesi şöyle açıklandı:


“Eski deprem yönetmeliğine göre yapılan ve devamlı olarak bakım ve onarım ihtiyacı olan lojman binalarının yıkılarak yeni deprem yönetmeliğine göre yenilenmesi ihtiyacı doğmuştur. Bu amaçla...