03 / 05 / 2024

Beşiktaş İsmail Tarman Ortaokulu ile ilgili mahkeme kararı mecliste!

Beşiktaş İsmail Tarman Ortaokulu ile ilgili mahkeme kararı mecliste!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alan İsmail Tarman Ortaokulu ile ilgili mahkeme kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li  Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alan İsmail Tarman Ortaokulu ile ilgili mahkeme kararına ilişkin soru önergesi verdi.  Bakan, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li  Emre, ''Dışişleri Komisyonu Üyesi Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM)Türk Grubu Üyesi Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim yanıtlanmasını bilgilerinize sunarım'' diye konuştu.

Emre, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İstanbul Beşiktaş ilçesinde yer alan İsmail Tarman Ortaokulu Bakanlık kararınca İmam Hatip olarak değiştirilmiş olup, mahalle sakinlerinin itirazları ve konuyu yargıya götürmeleri sonucu, İstanbul 4. İdare Mahkemesi, yapılan işlemin yasalara aykırı olduğu kararını vermiştir. Ancak aradan geçen sürede İsmail Tarman Ortaokulu'nun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürme işlemi, mahkemece iptal edilmesine rağmen karar uygulanmadı. Velilerin beş yıldır süren taleplerine karşın İsmail Tarman Ortaokulu eğitim vermeye başlamadı, kayıt alınmadı. Mili Eğitim Bakanlığı mahkeme kararını uygulamamakta, ortaokul eğitimi için gerekli düzenlemeleri yapmamaktadır. Ortada eğitim gibi sosyal bir hak ve yapılan işlerin iptaline ilişkin mahkeme kararı bulunurken, konunun görmezden gelinmesi hukuk devleti ve kamu siyasaları açısından sorun yaratmaktadır. Sorunun konunun, başta çocukların ve velilerin talepleri mağduriyetleri çerçevesinde ve mahkeme kararları ile hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınması temelinde çözümü sağlanmalıdır.''

Beşiktaş İsmail Tarman Ortaokulu ile ilgili mahkeme kararı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin soruları:
1. İsmail Tarman Ortaokulu'nun İmam Hatip olarak değiştirilme kararının gerekçesi nedir?

2. Mahkeme kararlarının uygulanmasını engelleyen İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Beşiktaş Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında idari ve adli ne gibi iş ve işlemler yapılmıştır? Yapılacak mıdır?

3. İsmail Tarman Ortaokulu öğrencilerini ve velilerin mağduriyetlerinin telafisi için herhangi bir çalışma - planlama yapılmakta midir?

4. İsmail Tarman Ortaokulu'nun tabelasını indirenler kimlerdir, kapatılmasına ilişkin idari karar ve gerekçesi nelerdir, idari işlemde kimin imzası vardır? İsmail Tarman Ortaokulu, mahalle sakinlerinin talepleri ve mahkeme kararları gereği ne zaman eğitim öğretime açılacaktır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön