04 / 05 / 2024

beşiktaş müftülüğü Levent Büyükdere Caddesinde cami mi yapacak

beşiktaş müftülüğü Levent Büyükdere Caddesinde cami mi yapacak

Merkez Bankası’nın, Levent’teki en değerli arazisine cami yapılmasını isteyen Beşiktaş Müftülüğü, plan değişikliği yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başvurdu.

Beşiktaş'ta GYO maddesi ortalığı karıştırdı: Beşiktaş'ın mülkleri satılıp, borçlar ödenecek! 

Beşiktaş'ta yapılacak genel kurul toplantısında tüzüğe eklenmek istenen bir madde yeni bir tartışmaya sebep oldu. Özellikle yönetimde hali hazırda olan gayrimenkul yatırım ortaklığı yetkisinin genel kurulun yetki ve görevleri arasına da eklenmek istenmesi soru işaretleri yarattı. Beşiktaş'ın mülkler

Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

Dükkan ve iş yerlerinin fiyatlarında yaşanan artışlar da aynı konut fiyatları gibi ilerliyor. Bir vatandaş, Beşiktaş'ta satılık olan dükkanın fiyatının 1.5 milyon dolar olmasına tepki gösterdi. Peki Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi?

Beşiktaş 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Beşiktaş ilçesi, 577, 578, 656, 657 adalar arası tescil harici alana ilişkin ( BSK-32 Kodlu ) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kiler GYO Referans Beşiktaş 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilecek olan Referans Beşiktaş projesinin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı (Akat) Mahallesi 24.07.2013 tarihli ve 28717 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak ilan edilen Riskli Alana ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Fuzul Beşiktaş projesi resmen başlıyor! Yapı ruhsatı alındı!

Fuzul Beşiktaş projesinde düğmeye basıldı. Proje kapsamında 48 adet konut ve 3 adet ticari üniteden meydana gelen 51 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatları 7 Haziran tarihinde alındı. 

TOKİ'nin Beşiktaş Abbasağa'daki arsası için imzalar atılıyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. – Biskon Yapı A.Ş. İş Ortaklığı TOKİ'nin İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Abbasağa Mahallesi'nde yer alan arsası içim imzayı atıyor...

Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Beşiktaş ilçesi, Dikilitaş Mahallesi 17 ada 47 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.02.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliği askıya çıktı.

Beşiktaş Türkali 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Beşiktaş İlçesi, Türkali Mahallesi 313 ada, 19 parsel 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliği askıya çıktı.

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

Konya İl Müftülüğü'nden İdlibli ailelere konut yardımı!

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlibli aileler için inşa edilen konutlar için 3 milyon 150 bin TL yardımda bulundu. 

beşiktaş müftülüğü Levent Büyükdere Caddesinde cami mi yapacak Haberi

beşiktaş müftülüğü Levent Büyükdere Caddesinde cami mi yapacak

İBB Meclisi, İstanbul Müftülüğü üzerinden gelen Beşiktaş İlçe Müftülüğü’nün plan değişikliği teklifini görüştü. Beşiktaş Müftülüğü, Levent Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan, Merkez Bankası’na ait arazinin imar planlarının, cami yapılacak şekilde değiştirilmesini istedi. Kanyon AVM’nin karşısında bulunan son derece değerli 18 bin 464 metrekarelik arazinin “dini tesis” ve “kültürel tesis” alanına alınmasını isteyen Müftülüğün, İBB’ye gönderdiği başvuru yazısında özetle şöyle denildi:


“Gerek bölgedeki meskun vatandaşların gerekse işyeri sahipleri ve çalışanlarının talepleri ve İlçe Müftülüğünce yapılan incelemeler neticesinde bölgede Dini Tesis Alanı ihtiyacının tespit edildiği belirtilmiş olup ilçe sınırları içerisinde bulunan 22 pafta 981 ada 72 parselin bölge ihtiyaçları doğrultusunda Dini Tesis Alanına alınması talep edilmiştir”.


İlla ki Merkez Bankası’nın arazisi

Müftülüğün, yaklaşık 500 metre mesafede bulunan, İBB’ye ait eski İETT arazisi boş dururken, Merkez...