27 / 04 / 2024

Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

Dükkan ve iş yerlerinin fiyatlarında yaşanan artışlar da aynı konut fiyatları gibi ilerliyor. Bir vatandaş, Beşiktaş'ta satılık olan dükkanın fiyatının 1.5 milyon dolar olmasına tepki gösterdi. Peki Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi?



Kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, dükkan ve iş yerleri bedellerinde yaşanan artışlar da dudak uçuklatıyor. Bir vatandaş, Beşiktaş'ta satılık olan dükkanın fiyatını öğrenmek amacıyla aradığında 1.5 milyon dolar yanıtını aldı. 

Sabah Gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü köşesinde bu konuya yer verdi. 

Beşiktaş ta dükkan mı, Miami de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

2 katlı olan ve iki katı da 63 metrekare olan dükkan için 1.5 milyon dolar istenmesine tepki gösteren vatandaş bir video çekti. Videosunda "Önünde araba park etmeye yer bile bulamazsınız. 1.5 milyon dolara Miami'de okyanus manzaralı üç tane ev satın alabilirsiniz" ifadelerini kullandı ve kalan paraylada çok iyi bir tesla alınabileceğinin altını çizdi. 

Mevlüt Tezel de bunun kulağa mantıklı geldiğini, kendisinin de o dükkana çok yakın bir dairede yaşadığını belirtti. 

Tezel, "Orası insan hareketliliğinin çok yoğun olduğu Ihlamur Dere Caddesi" dedi. 

Beşiktaş ta dükkan mı, Miami de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

"O caddeye göre daha az işlek olan Nüzhetiye Caddesi'nde sıradan bir kitap dükkanı geçenlerde 2 milyon liradan fazla hava parası alarak, yerini bir kafeye bıraktı" bilgilerini veren Mevlüt Tezel, kiracı olmasına rağmen hava parası olarak 2 milyon TL aldığının altını çizdi. 

"Evet, o paraya Miami'nin popüler olamayan bölgelerinde bir-iki konut alınabilir" diyen Tezel, ancak her ülkenin, şehrin, mahallenin gayrimenkul değerinin farklı olduğunu dile getirdi. 

Tezel, "Eğer hedef yatırımsa, para kazanmaksa Miami'deki eve birkaç sene belki kiracı bile bulamazsınız ancak Beşiktaş'ın en işlek yerinde örneğin bir tavuk dönerci açılsa bile elde edilecek karla her sene Miami'de bir-iki daire alınabilir" ifadelerini kullandı. 

Mevlüt Tezel, konuya ilişkin yazısını, bazılarının bu söylediklerini bildiğini ancak sırf sosyal medyada etkileşim almak için yanlış algı oluşturduklarını dile getirerek tamamladı. 

Paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirket!

İstanbul'da artık boş alan kalmadı! Kentin Trakya’ya doğru büyümesi doğru mu? 

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Kiracı mağduru ünlü doktordan uyarı: Kiracınızla problem yaşamamak için bunlara dikkat edin!


Geri Dön