08 / 05 / 2024

Beşiktaş Rayiç bedel

Beşiktaş Rayiç bedel

Hürriyet Gazetesi yazarlarında Uğur Gürses bugünkü yazısında rayiç bedel artışının konut sektörüne etkilerini kale aldı. İşte o haber...

TMSF Çukurova Beşiktaş Gayrimenkulü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Beşiktaş Gayrimenkulü 230 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkardı.

Beşiktaş'ta 7.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Bebek Mahallesi'nde yer alan boğaz manzaralı daire vasıflı gayrimenkul 7 milyon 840 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Beşiktaş'ta 5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumeli Hisarı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 5 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için birinci satış günü 8 Nisan 2019 olarak açıklandı.

Beşiktaş'ta 6.6 milyon TL'ye icradan satılık 2 gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Arnavutköy Mahallesi ve Bebek Mahallesi'nde yer alan 2 adet gayrimenkul toplamda 6 milyon 660 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Beşiktaş'ta 4.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Dikilitaş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 4 milyon 250 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Beşiktaş'ta 6.8 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Levent Mahallesi'nde yer alan villa vasfındaki gayrimenkul 6 milyon 800 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 2 Eylül 2018 olarak belirlendi. 

Beşiktaş'ta 14 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Levent Mahallesi'nde yer alan villa ve arsası vasıflı gayrimenkul 14 milyon 10 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için 17 Eylül 2018 olarak belirlendi. 

Beşiktaş'ta 3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli Beşiktaş İlçesi, Mecidiye mahallesinde yer alan gayrimenkul 3 milyon TL bedel ile satışa çıkarıldı.

Beşiktaş'ta 6.8 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Levent Mahallesi'nde yer alan 3 katlı villa 6 milyon 800 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 19 Mart 2018 olarak belirlendi. 

Beşiktaş'ta 3.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul, Beşiktaş İlçesi, Vişnezade Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 3 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Beşiktaş Sarı Konaklar Sitesi'nde 8 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş ilçesi Levent -Etiler - Ulus arasında kalan Akatlar semtinde yer alan Sarı Konaklar Sitesi'ndeki gayrimenkul 8 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

1986 yılında Beşiktaş Belediyesi'nde arsa yolsuzluğu!

1986 yılında Beşiktaş Belediyesi meclis toplantısında, Etiler'de Boğaz'a nazır 75 dönümlük belediyeye ait yeşil alanın 400 milyon liraya ve rayiç bedelinin çok daha ucuza satıldığı iddia edilmiş.

Beşiktaş ile IMG Doğuş arasında stat için anlaşma yapıldı!

Beşiktaş ile IMG Doğuş arasındaki iş birliği anlaşmasının imza töreni yapıldı. Törene Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra IMG Futbol Bölüm Başkanı Jefferson Slack ile Doğuş Grubu Ceo'su Hüsnü Akhan da katıldı...

Beşiktaş Rayiç bedel Haberi

Beşiktaş Rayiç bedel

Emlak vergisindeki ölçüsüz artışlar gözlendi. Her 4 yılda bir olduğu gibi, içinde merkezi hükümetten 3 üye, yerel yönetimden 2 üye ile çoğunluğu oluşturan takdir komisyonları, emlak rayiç değerlerini artırdı. Birçok yerleşim yerinde itirazlar yükseldi.


Rayiç değerlerin 3-4 kat artırıldığı çok belde var. Özellikle de İstanbul’da birçok beldede konut sahiplerinden haklı olarak itirazlar yükseldi, davalar açılıyor. Örneğin Beşiktaş’ta benim oturduğum mahallede rayiç artışı 2014’e göre 4.2 kat, 2017’de yeniden değerleme ile otomatik olarak ulaştığı rayice göre ise 3.8 kat oldu. Ödenecek vergi de 3.8 kat artmış oldu. Kabaca yıllık 1000 TL’lik bir emlak vergisi, 3800 TL’ye çıkacak. 


Oysa en son ayarlamanın yapıldığı 2014’ten bu yana 3.5 yıldaki birikimli enflasyon artışı yüzde 25 oldu. Kaldı ki konut fiyat artışlarında, Mayıs 2013-Mayıs 2017 arası...