03 / 05 / 2024

bestamin özkaya

bestamin özkaya

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bestamin Özkaya başkanlığındaki ekibin yürüttüğü yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendirme projesi kapsamında, Haliç'teki bakterilerden elektrik enerjisi elde edildi...

Devran Zemin İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Devran Zemin İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Feyyaz Özkaya ve Mesut Genç ortaklığında kuruldu.

Green Roof Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Green Roof Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Ayboğan ve Vahdeddin Özkaya ortaklığında kuruldu.

Özalt Tasarım Ve Uygulama Mühendislik Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Özalt Tasarım Ve Uygulama Mühendislik Mimarlık İnşaat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bülent Özkaya tarafından kuruldu.

Özkaya Proje İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Özkaya Proje İnşaat Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Batuhan Özkaya tarafından kuruldu.

Özkaya Kabin Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkaya Kabin Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Erhan Kızılkaya ve Muhammed Emin Özer ortaklığında kuruldu.

Özalt Geoteknik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Özalt Geoteknik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta 5 milyon TL sermaye bedeli ile Doğan Özkaya ve Turgay Altay ortaklığında kuruldu.

Bahçeşehir Trio Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Bahçeşehir Trio Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Demirtaş, Duygu Baycan ve Funda Özkaya ortaklığında kuruldu.

Wanaka İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Wanaka İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de  milyon TL sermaye bedeli ile Erol Özkaya ve Ferhat Yuca ortaklığında kuruldu.

Nora Yatırım Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nora Yatırım Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 1 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Zahide Berrak Özoltu, Erhan Özkaya, Mehmet Selçuk Aran ve Ergin Kincal ortaklığında kuruldu.

Özka Taahhüt Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özka Taahhüt Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Cahit Özkaya tarafından kuruldu.

Dgr 1 İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Elektronik Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dgr 1 İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Elektronik Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da Resul Özkaya tarafından kuruldu.

Dff Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dff Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Altan Demir, Firuz Özkaya ve Yusuf Yaşar otaklığında kuruldu.

Nirvana Global Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nirvana Global Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  300 bin TL sermaye bedeli ile Göktay Düzkaya  ve Hakan Sema tarafından kuruldu.

bestamin özkaya Haberi

bestamin özkaya


Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bestamin Özkaya başkanlığındaki ekibin, bakteriden enerji ürettiği bildirildi.  


YTÜ'den yapılan açıklamaya göre, fosil yakıtlarının artan maliyetleri ve çevreye verdikleri zarar, alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeyi zorunlu kılıyor. Bu durumu göz önüne alan bilim insanları, yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendirmek için önemli çalışmalar yürütüyor.  


Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bir ekip de bu kapsamda farklı bir projeye imza attı. YTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bestamin Özkaya başkanlığındaki ekibin geliştirdiği proje, yenilenebilir enerji alanında önemli bir adımın atılmasını sağladı.  


Haliç'in tabanından bakteri alındı  


Proje kapsamında YTÜ'lü bilim insanları, bakteriden elektrik enerjisi üretmeyi başardı.


TÜBİTAK tarafından 500 bin liralık destek alınarak hazırlanan ve yaklaşık 5 yıldır devam eden projede Haliç'in tabanından alınan bakteriler,...