05 / 05 / 2024

Beştepe imar barışı

Beştepe imar barışı

TBMM Genel Kurulunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşmeleri sürüyor. 

Neşe Erberk imar barışından yararlandı Akatlar'daki okul kurtuldu!

Avrupa eski Güzellerinden Neşe Erberk, Beşiktaş Akatlar'daki okulu için imar barışından faydalandı.

İmar barışı bahanesiyle kaçak inşaata izin!

Beşiktaş'ın CHP’li meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Saral’ı rüşvet almakla suçladı. Dilekçede, Saral’ın ‘imar barışı’nı suistimal edip kaçak yapılaşmaya göz yumduğu iddia edildi.

İmar barışında metrekare fiyatı ne kadar?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Belge alınırken belli oranlarda bedel ödemesi de yapılıyor. Peki, imar barışında metrekare fiyatı ne kadar?

İmar barışında istenen evraklar!

Mevzuata aykırı yapılar için imar barışına başvurarak yapı kayıt belgesi alabiliyor. Peki, imar barışı başvurusunda hangi evraklar isteniyor? İşte imar barışında istenen evraklar..

İskanlı binada imar barışına nasıl başvurulur?

İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsıyor. Peki, iskanlı binada imar barışına nasıl başvurulur?

İmar barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi süreci!

Çizgi Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Değerleme Koordinatörümüz Atila Güleç imar barışı hakkında yazı kaleme aldı...

İmar barışına her gün 100 binden fazla başvuru geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. Özhaseki imar barışıyla ilgil de açıklamalar yaptı.

İmar barışı sık sorulan 14 soru!

İmar barışı ile imara aykırı yapıların imar sorunu çözüme kavuşturuluyor. Peki, uygulamadan kimler nasıl yararlanbilir? İşte imar barışı sıkça sorulan sorular..

İmar barışı son başvuru tarihi!

İmar barışı başvuruları 8 Haziran'da başladı. İmar barışına e-devlet üzerinden başvurulabiliyor. Peki, imar barışı son başvuru tarihi ne zaman?

İmar barışı ile dubleks daireler bölünebilir mi?

İmar barışı uygulamasında en çok merak edilen hususların başında dubleks daireler geliyor. Peki, imar barışı ile dubleks daireler bölünebilir mi?

İmar barışı kentsel dönüşümü etkiler mi?

İmar barışı kapsamında ruhsatsız veya ruhsatına aykırı olan yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşümü etkiler mi?

İmar barışında taksitlendirme var mı?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi bedeli 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenebiliyor. Peki, imar barışında taksitlendirme var mı?

İmar barışının sağladığı 6 fayda!

İmar barışı kapsamında alınan yapı kayıt belgesi ile mevzuata veya ruhsata aykırı yapıların imar sorunları çözülüyor. İşte imar barışının sağladığı 6 fayda...

Beştepe imar barışı Haberi

Beştepe imar barışı

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın devlete ve millete hizmet ettiği mekan 2014 tarihinde iskan belgesi almış, her şeyiyle kanuni, muntazam, İmar Kanununa ve imar planlarına uygun olduğu hukuken tescil edilmiş bir yer." dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre konuya ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de "madem burası kaçak değildi, imar barışından istifade etmek için niçin tekrar başvuruda bulunuldu?" dediğini hatırlatan Akbaşoğlu, kendisinin de söz alarak bunun gerçek dışı ve iftira olduğunu söylediğini anımsattı. 

Özel, şöyle devam etti:
"Ben o günkü konuşmamda mahkeme kararını getireceğimi söyledim. O sırada da madem hukuka uygun niye imarbarışına başvurdunuz dedim. Bunu da şundan dolayı söyledim; yeni bir bilgi olarak söyleyeyim, sit alanına 15 Temmuz Müzesi...