30 / 04 / 2024

beton santralleri

beton santralleri

İnşaat yapıtaşı olan beton ne demektir, beton nasıl hazırlanır ve beton çeşitleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...

Umman Beton'dan yenilik: Saatte 5400 parke taşı, 2700 briket taşı üretiyor!

Umman Beton Santralleri yapı malzemeleri alanında ürettiği çözümlere parke briket makinelerini de ekledi. Bu kapsamda saatte 5400 parke taşı, 2700 briket taşı üretiyor.

Öz Seyithan Madencilik Beton Santralleri İnş. Taah .İnş. A.Ş Çekmeköy Şubesi açıldı!

Öz Seyithan Madencilik Beton Santralleri İnş. Taah .İnş. A.Ş Çekmeköy Şubesi 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erol Işık tarafından açıldı.

Konkordato ilan edenlerin yüzde 75’i inşaat sektöründen!

Konkordato ilan eden 3 binden fazla şirketin yüzde 75'ini inşaat şirketleri, beton santralleri, yapı malzemeleri satanlar ve hırdavatçılar oluşturuyor.

Erzurum Hazır Beton Santralleri ve Malzeme Ocakları'nın ÇED toplantısı 7 Nisan'da!

Erzurum Tortum ve Uzundere İlçeleri'nde yer alan Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santralleri ile Malzeme Ocakları projesinin ÇED toplantısı 7 Nisan günü saat 13:00'da gerçekleşecek.

Sinop’ta yapı denetim firmaları ve beton santralleri bilgilendirildi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sinop il ve ilçelerinde inşa edilen yapıların projeye uygunluğunu denetleyen yapı denetim firmalarına ve beton santrallerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Nuh Beton Ispartakule'yi terk etti, sıra Miltaş Beton'da!

Ispartakule sakinlerini uzun süredir rahatsız eden beton santralleri bölgeyi terk etmeye başladı. Nuh Beton, Tahtakale Mahallesi'ni ayrılırken Miltaş Beton'un da Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın açıklamasına göre bugünlerde terk etmesi bekleniyor

Kahramanmaraş'ta Hasanali Barajı Projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

DSİ 20 'inci Bölge Müdürlüğü tarafından, Hasanali Barajı ve Söğütlü Barajı hazır beton santralleri projesi yapımı için 18 Aralık 2014 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.

Ispartakule sakinleri soruyor: Beton santralleri ne zaman gidecek?

Avcılar Tahtakale Mahallesi Ispartakule Bölgesi'nde kurulan, Miltaş ve Nuh Beton'a ait beton santralleri, Ispartakule sakinlerinin tepkisini çekiyor. Ispartakuleliler, beton santrallerinin kaldırılması için Avcılar Belediyesi ile temasa geçti...

Milas Termik santralleri özelleştirilmesi kararına tepki yürüyüşü yapıldı!

Milas'ta bulunan Kemerköy, Yeniköy santralleri ile Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren bir grup enerji ve maden işçisi duruma dikkat çekmek amacıyla Milas’tan Ankara’ya yürüyüş başlattı...

Beton döküm işlerinde iş güvenliği!

Tehlikeli işler kapsamında yer alan beton döküm işlerinde alınması gereken önlemler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında yer alıyor...

Niğbaş Niğde Beton'un fiyat hareketlerinde değişiklik yok!

Niğbaş Niğde Beton tarafından bugün KamuAydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de fiyat hareketlerinde henüz açıklanmamış özel durum bulunmuyor...

Yapsan İnşaat Malzemeleri ismini Batıbeton olarak değiştirdi!

Batıçim Batı Anadolu tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre Yapsan İnşaat Malzemeleri e Maddeleri Sanayi Ticaret A.Ş. ismini Batıbeton olarak değiştirdi...

Era, beton zemine granit dayanıklılığı getiren ürün tasarladı!

Endüstriyel zemin kaplaması konusunda faaliyet gösteren Era, pazara yeni sunduğu Retroplate sistemiyle beton zeminlere granit dayanıklılığı kazandırmayı amaçlıyor. Bu sistem 20-30 senelik yapılardaki beton zeminlere fonksiyonellik katacak..

beton santralleri Haberi

beton santralleri

Beton ne demektir?

Yapı inşaatlarında kullanılan ve olmazsa olmaz niteliğine sahip beton; çimento, çakıl, kum gibi "agrega" denilen maddelerin bir bağlayıcı madde ve su ile birleştirilmesinden meydana geliyor. Özelliklerini çimentonun hidratasyonundan alan beton ilk başta plastik bir hal alıp daha sonra katılaşıp sertleşerek kitle görünümünü kazanıyor.


Betonun tanımlanması ve sınıflandırılması genel olarak basınç dayanımına göre yapılıyor. Basınç dayanımı sınıfı C 50'nin üzerinde olan betonlar, yüksek dayanımlı beton olarak tanımlanıyor.


Beton çeşitlerinden bazıları..

*Ağır beton: Çok agrega kullanılarak yapılan beton olarak karşımıza çıkıyor. Ağır betonun birim hacim kütlesi 2600 kg/m3'ten fazladır.


*Artgermeli beton: Betonun çekmeye karşı zayıf olmasının üstesinden gelmek için kullanılan yöntemdir. Yüklemeden önce betona uygulanan sabit bir basınç kuvveti sayesinde, betonda yükleme sonrası oluşacak çekme gerilmelerinin sınırlandırılması esasına dayanıyor.


*Asfalt betonu: Mineral agrera ile...