03 / 05 / 2024

betonarme evin avantajları neler

betonarme evin avantajları neler

Hazır evlere ilgi artıyor. Ancak hazır evler ne kadar sağlam? Hazır evlerin avantajları veya dezavantajları neler? Sabah Gazetesi yazarı İsmail Erel araştırdı, yazdı. Hazır ev mi betonarme mi?

Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu?

Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu? Kredi ile alınan ev eşin üstüne yapılabilir mi?

Kredi ile alınan evin tapu masrafları!

Taşınmaz alım satım işlemi, taşınmazın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde, başka bir şehirde ise en yakın tapu müdürlüğünde yapılabiliyor. Bu işlem için harç ödeniyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafları nelerdir?

Evin net alanı hesaplaması!

Net metrekare de iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılıyor. Dış net metrekare konutun dış duvarları dahil toplam metrekaresini kapsıyor. Peki, evin net alanı hesaplaması!

Evin brüt alanı hesaplaması!

Apartman holü, oda bölmeleri otopark, sosyal alanlar, asansörler, yangın merpenleri yani bir site içerisinde veya bir yapı içerisinde bulunan her şey brüt metrekare içinde kalıyor. Peki, evin brüt alanı hesaplaması nasıl yapılır?

Metsan Nexus Kartal’da lokasyon avantajları ile ön plana çıkıyor!

Deniz ve ada manzaralı 36 katlı iki bina ve ortasında 17 katlı dairesel kuleden oluşacak Metsan Nexus, sağladığı lokasyon avantajlarıyla yurtiçi ve yurtdışından yoğun ilgi görüyor.

Hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı? İşte yanıtı..

Evin yanından yol geçti değer artış payı alınacak mı?

Taşınmazın belirli süre içerisinde emek vermeden elde ettiği gelire imar rantı deniyor. Peki, evin yanından yol geçti değer artış payı alınacak mı?

Betonarme yapıların tasarım ve yapım kurallarında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Betonarme Yapıların Tasarım ve Yapım Kuralları” için hazırlanan Mecburi Standart Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugün 29240 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Müteahhitten alınan evin değer artış kazancı vergisi!

Değer artış kazancı vergisi kapsamında iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için beyanname verilerek vergi ödeniyor. Müteahhitten alınan evin değer artış kazancı vergisi nasıl olur?

Kooperatiften alınan evin satışında değer artış kazancı vergisi!

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, taşınmaz malların elden çıkarılmasında değer artış kazancı vergisi de ödeniyor. Peki, kooperatiften alınan evin satışında değer artış kazancı vergisi ödenir mi?

Bayram Evin Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bayram Evin Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Hasan Bayram, Onur Bayram tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 16 Ocak'ta Üsküdar, Mimar Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

Kiraya verilen evin vergisi nasıl hesaplanır?

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, elde ettikleri gelir için kira vergisi mükellefi oluyor. Vergi, gelirin elde edildiği yılı takip eden sene içerisinde iki taksit halinde ödeniyor. Peki, kiraya verilen evin vergisi nasıl hesaplanır?

Trabzon'da istinat duvarı evin üstüne çöktü!

Trabzon’da kar yağışının etkisiyle yıkılan istinat duvarı bir evin üzerine çöktü. 4 katlı binanın arka kısmındaki odalarında şans eseri hiç kimsenin olmaması olası faciayı önledi.

betonarme evin avantajları neler Haberi

betonarme evin avantajları neler


Almanya'da son yıllarda hazır evlere olan ilgi giderek artmaya başladı. Betonarme bir binanın, inşaatlarda yaşanan sıkıntılar da hesaba katıldığında yaklaşık 1.5 yılda bittiği gözönünde bulundurulursa, hazır bir konutun dikilmesi ve içine yerleşilmesi sadece 1-2 hafta içinde gerçekleşebiliyor. Burada önemli olan farklı unsurlar var. 


Avantaj ve dezavantajlar var ısı gerektiğinden pahalıya malolan bir konuttan şikayetçi olur. Hazır evde bu sıkıntılar yok. Burada dikkat edilmesi gereken noktalar farklı. Ama en önemlisi, bu evin dikilebileceği bir arsanın bulunması. 


Betonarme klasik yollarla inşa edilen evler halen daha çok tercih edilen sistem olsa dahi, hazır evlerin sergilendiği özel alanların, fuarların havası, bu evleri çok ayrı bir güzellikte gösteriyor. Betonarme binalar daha dayanıklı olarak görülüyor. 


Özellikle ısı yalıtımı konusunda daha fazla imkan olduğu söylense de, artık günümüzde hazır...