05 / 05 / 2024

betonarme kalıpları

betonarme kalıpları

İnşaat terimlerinden olan betonarme ne demektir? Betonarme yapı özellikleri nelerdir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tapuda 1/4 hisse ne demek? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Tapuya dair belli başlı kullanılan terimler, kalıplar vardır. Bunlar ne anlama gelir? İşte tapu ve hisseli tapu hakkında merak edilen detaylar!

ING yeni kampanyasını resmen açıkladı! ING’li olsun ya da olmasın herkese son dakika müjdesi! Hemen bakın!

ING Türkiye, taksitleri kalıpların dışına çıkaran “ING Taksitle” adında yeni nesil ödeme sistemi için düğmeye bastı. ING’li olsun ya da olmasın, herkes ING Taksitle kampanyasından yararlanabilecek.

Honda Accord'un 10'uncu nesli ‘Zaman tanımaz’ sloganıyla yollarda. İşte Accord’un 26 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

Honda’nın amiral gemilerinden Accord yeni yüzüyle yeni yılda tekrar Türkiye yollarına girdi. Kalıpların dışına çıkmak isteyen otomobilseverlerin tercih ettiği Accord daha uzun ve alçak tavan çizgisi ile güçlü bir dış tasarım sunuyor. İşte 26 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

Kovid-19 kent tasarımlarını nasıl etkileyecek?

Küresel olarak tüm ülkeleri etkisi altına alan Kovid-19 salgını bireysel ve sosyal yaşam kalıplarını hemen her alanda değişmesine neden oldu. Peki salgın kent tasarımlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ!

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da çöken tavan kalıbının altında kalan inşaat işçileri yaralandı!

Antalya Serik'te kongre ve kültür merkezi inşaatının çöken tavan kalıplarının altında kalması sonucunda yaralanan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

Girne Püsküllü'deki okul inşaatında çökme kalıplar yüzünden olmuş!

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Girne Püsküllü'deki yapımı devam ederken dün iş kazası yaşanan okul binasında yapılan ilk incelemelere göre kazanın kurulan kalıplarda oluşan aksaklıktan kaynaklanabileceğini, fakat kesin sonucun detaylı incelemelerin ardından belirleneceğini açıkladı...

Zonguldak'ta çöken kalıpların altında kalan inşaat işçisi yaralandı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, spor salonu inşaatında çalışan Hasan Karamazak, çöken kalıpların altında kaldı. Yaralanan işçi, hastanede tedavi altına alındı.

Yıldırım Kule'de uygun aidat avantajı!

Sıradan kalıpların dışına çıkan farklı bir mimariyle hayata geçirilen ve Ankaralıların karşısına çıkan Yıldırım Kule, uygun aidat ile de fark yaratıyor.

Eşsiz betonarme yapılar Doka kalıpları ile hayat buluyor!

İnşaat sektöründeki büyüme hızla devam ederken inşa edilen yapıların tasarımları geleneksellikten uzaklaşıp gün geçtikçe farklılaşıyor.

TGM Trend Gayrimenkul'ün toplantısı 16 Mayıs'ta!

Aydın Holding'in yeni emlak zinciri TGM Trend Gayrimenkul'ün tanıtım toplantısı 16 Mayıs Salı 2017 günü saat 10:00'da gerçekleşecek. TGM Trend Gayrimenkul'ün Türkiye’deki tüm klasik emlakçılık kalıplarını yıkacak.

Samsun Atakum'daki okul inşaatından düşen işçi ağır yaralı!

Samsun'un Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi'ndeki okul inşaatında çalışan Yücel Sona ikinci katta kalıpları sökerken düştü. Hayati tehlikesi süren Soya'nın yaşadığı bu olay için soruşturulma başlatıldı.

betonarme kalıpları Haberi

betonarme kalıpları

Betonarme ne demektir?

Betonarme, eğilme ve çekme kuvvetlerine dayanması için içine uygun şekilde çelik donatı yerleştirilmiş betonu ifade ediyor. Betonarme ile birbirine iyice bağlanan bu iki malzemenin dış kuvvetlere karşı ortak çalışmaları sağlanmış oluyor.


Betonarme için, betonun yüksek basınç dayanımı ile çeliğin yüksek çekme dayanımından yararlanılıyor. Beton basınca karşı büyük bir dayanım gösterir, buna karşılık çekme gerilmelerini karşılayamaz. İçine yerleştirilen çelik kurumsal olarak bütün çekme gerilmelerini karşılayacağından betonda meydana gelebilecek kılcal çatlaklar önem taşımıyor.


Kısaca; betonarmede beton çeliğin, çelik ise betonun zayıflıklarını gidermektedir. 


Yangına ve korozyona karşı zayıf olan çelik, beton örtü ile korunmakta, çekme dayanımı ve sünekliği yetersiz olan beton ise çelikle donatıldığında, hem basınç ve çekme dayanımı hem de yangın dayanımı yüksek bir yapı malzemesi olma özelliğini taşıyor.



Işıl Seren...