05 / 05 / 2024

betonarme yapı

betonarme yapı

Betonarme yapı özellikleri nelerdir, merak ediyorsanız yanıtı ve konu ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kocaeli Belediyesi, Körfez kıyılarıyla sahilleri yeniliyor!

Körfez kıyılarında yaptığı çalışmalarla sahillere güzel bir görünüm kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalarla atıl kıyıları kullanılabilir hale getiriyor

Binalardaki betonarme su depoları, yapı güvenliğini tehdit ediyor!

Binalardaki temiz suyu, betonarme su depolarında muhafaza etmek hem yapı güvenliğini hem de insan sağlığını tehdit ediyor. Ekomaxi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Mulhan, betonarme su depoları konusunda apartman ve site yöneticileri ile işletmeleri uyararak önemli açıklamalar yaptı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL destek! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma desteğinin detayları netleşti bu kapsamda Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL'ye yakın destek sağlanacak. İşte detaylar...

Devletten herkesi ev sahibi yapacak kampanya! 200 bin TL yapı desteği veriliyor!

Devlet prefabrik ev alanlara 150.000 TL destek sağlarken betonarme ev yapımında ise 200 bin TL veriyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Prefabrik evler kaç para oldu? 70 metrekare prefabrik ev ne kadara yapılıyor?

Prefabrik evler diğer betonarme evlere göre daha cüzi bir fiyat aralığında yapılmakta ya da satılmaktadır. Aynı şekilde bu evler de bakım istemektedir. İşte hem fiyat hem de prefabrik ev bakımına dair detaylar!

Prefabrik ev kaç liraya yapılır? 75 - 85 metrekare prefabrik ev kaç para?

Prefabrik evlerin duvar ve pençeleri dahil olmak üzere tüm parçaları fabrikalarda üretilmektedir. Bundan dolayı da yapımları diğer betonarme evlere göre kısa sürmektedir. Peki bu popüler prefabrik evler ne kadardır? İşte detaylar!

Deprem felaketi sonrası o ilde binalarda radye temel zorunluluğu getirildi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından binaların depreme dayanıklı olması konusunda en çok konuşulan ayrıntılardan bir tanesi radye temel olmuştu. Batman'da betonarme yapılarda radye temel ile ilgili yeni bir karar alındı. Batman'da betonarme yapılarda radye temel artık zorunlu

82 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 30 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler istenilen metrekarede yapılabilir. Bir betonarme yapının rahatlığını prefabrik evlerde bulabilirsiniz. Peki prefabrik evlerin özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

150 metrekare çelik ev fiyatları ne kadar? 25 Mart 2023 fiyat listesi!

Çelik evlerin fiyatları tıpkı diğer betonarme yapıların metrekaresine bağlı olarak değişmektedir. İşte en çok araştırılan çelik ev metrekareleri ve onların fiyat aralıkları!

Prefabrik evde kışın oturulur mu? Prefabrik ev çürür mü?

Prefabrik evler diğer betonarme yapılara göre çok kısa sürede arsa üzerine inşa edilmektedir. Peki Prefabrik evlerin özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik yapılara son dönemde artan ilgi beraberinde bazı soruları da getirmektedir. Prefabrik evler normal betonarme evlere benzemez. Peki prefabrik evler diğer yapılardan hangi özellikleri ile ayrılır? İşte detaylar!

DASK başvurusu yapacaklar dikkat! Tazminat miktarı ne kadar olacak?

Deprem bölgesindeki vatandaşlar, hasar gören veya yıkılan evlerin tazminat ödeme sürecini araştırıyor. Konut metrekare bedeli bu yıl için betonarme yapıda 3 bin 16 TL, diğer yapılarda 2 bin 80 TL oldu. Alınacak tazminat miktarı da netleşti.

Prefabrik eve termosifon takılır mı?

Prefabrik yapılar normal betonarme yapılardan farklıdır. Bu yüzden pek çok insan prefabrik evlerin nasıl bir yapıldığını ve içlerine nelerin konulduğunu merak eder.

Prefabrik evler neden ucuz?

Prefabrik evlerin fiyatı, diğer betonarme yapılarla kıyaslandığında ucuz bulunabilir. Buna etki eden pek çok kriter bulunmaktadır. İşte o kriterler!

betonarme yapı Haberi

betonarme yapı

Betonarme yapı özellikleri nelerdir?

Betonarme yapılar, beton ve çelikten yapılan yapılara deniyor. Beton gevrek bir malzeme olup, buna karşılık çelik sünek bir malzeme olup basınç ve çekme mukavemeti bakımından aynı özelliğe sahipler. 


Betonarme yapı özellikleri

Bu şartı çeliğin birlikte çalışması ve çeliğin betondan sıyrılması sonucu hasıl olan yaklaşık 28-35 kg /cm2 civarındaki adres gerilmelerini sağlıyor. Betonarme inşaatın gelişmesinin en önemli nedenlerden biri bu adres gerilmeleri olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer bir neden ise , beton ve çeliğin sıcaklığını artması halinde aynı miktarda genleşirler ve tehlikeli içsel gerilmeler meydana gelmez ayrıca beton çeliğin paslanmasını önlüyor. Bunun yüksek yapıların taş ve çelik 1,5-2,00 cm, temellerde 5 cm sarması gerekiyor. Çok ekonomik olan betonarmenin çelik ve ahşaptaki gibi bakım masrafları da bulunmuyor. Betonun ısıyı az iletmesi nedeni...