04 / 05 / 2024

Betonarme Yapılar Semineri 2020

Betonarme Yapılar Semineri 2020

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle Sarıyer’de ‘Betonarme Yapılar Semineri’ düzenlendi...

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yalçın Müteahhitlik Betonarme Yapı İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalçın Müteahhitlik Betonarme Yapı İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Edip Yalçın tarafından kuruldu.

Depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’u kaçak!

Betonarme Yapılar Semineri’ne katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı açıklamada, depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’unun kaçak ve mühendislik yardımı almamış olduğunu söyledi.

Betonarme yapılar ne kadar güvenli?

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle Sarıyer’de ‘Betonarme Yapılar Semineri’ düzenlendi...

Güvenli yapılar için kaliteli beton kullanımı şart!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” güvenli yapılar için KGS denetiminden geçmiş kaliteli betonun kullanılmasının bir ön şart olduğu vurgulandı.

Eşsiz betonarme yapılar Doka kalıpları ile hayat buluyor!

İnşaat sektöründeki büyüme hızla devam ederken inşa edilen yapıların tasarımları geleneksellikten uzaklaşıp gün geçtikçe farklılaşıyor.

Büyük şehirlerde kimliksiz yapılar ortaya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bugün Eğiticilerin Eğitimi Semineri sertifika törenine katıldı. Özhaseki tören konuşmasında, şehirlerin çok hızlı göç aldığını ve belediyelerin göçe karşı planlı bir hazırlığı olmadığı için sağlıksız yapıların ortaya çıktığını anlattı.

Van'da yapılar sağlam zeminlere inşa edilmeli!

Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyeleştirme Dairesi Başkanlığı “deprem” semineri düzenledi. Van'ın deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan uzmanlar yapıların sağlam zeminlerde yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Kocaeli İMO'dan Prefabrik Yapılar semineri!

İnşaat Mühendisleri Odası, üyelerin mesleki gelişmelerini desteklemek ve bilgi güncelleme kapsamında, "Prefabrik Yapılar" konulu seminer düzenlendi. Seminer İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Eğitim Salonunda yapıldı.

Betonarme yapıların tasarım ve yapım kurallarında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Betonarme Yapıların Tasarım ve Yapım Kuralları” için hazırlanan Mecburi Standart Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugün 29240 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

Betonarme Yapılar Semineri 2020 Haberi

Betonarme Yapılar Semineri 2020

Sarıyer'de İTÜ İnşaat Fakültesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi  ‘Betonarme Yapılar Semineri’ düzenlendi. Seminerde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç önemli açıklamalarda bulundu.

Sarıyer Posta'da yer alan habere göre; İstanbul Sarıyer’de İTÜ İnşaat Fakültesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ortaklığında ‘Betonarme Yapılar Semineri’ düzenlendi. Seminerde açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’unun kaçak olduğunu ve mühendislik yardımı almadığını dile getirdi.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden çalışmalarda bulunmuş olan Prof. Dr. Zeki Hasgür, Prof. Dr. Metin Aydoğan ve Doç. Dr. A.Necmettin Gündüz onuruna düzenlenen seminere; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal Aldemir, İTÜ İnşaat Müh. Bölüm Başkanı Prof....