12 / 05 / 2024

Bey Sarayı projeleri

Bey Sarayı projeleri

Bursa'nın Osmanlı Devletine 130 yıl payitahtlık yaptığını söyleyen BKK Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri, Osmanlı'nın ilk 6 padişahının devleti yönettiği yer olan Bey Sarayının Tophane bölgesinde bulunduğunu belirtti...

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Beyşehir toplu konut projeleri ile değerlenecek!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, gurbetten ilçeye tersine göçü hayata geçireceği toplu konut hamleleri ile başlatmayı hedefliyor.

Konya Beyşehir'e yeni adliye binası yapılacak!

Konya'nın Beyşehir ilçesine kazandırılacak yeni adliye sarayının projesinin tamamlanması ve yakında işe başlamak üzere ihalesine çıkılacağı belirtildi.

Konya Beyşehir'in ulaşım projeleri gündemde!

Konya Beyşehir İlçe Belediyesi’nde, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinin ulaştırma projeleri masaya yatırıldı. Bölgede yapılacak çalışmalar takvimlendirildi.

Bursa Bey Sarayı'nda restorasyon çalışmaları başlatılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelecek ‘tahliye’ haberinin ardından Bey Sarayı’yla ilgili restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Kubadabad Sarayı turizme kazandırılacak!

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad, kazı ve konservasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak.

TOKİ projeleri Beyşehir'de konut açığını kapatacak!

Beyşehir'de giderek artan konut açığını, hayata geçirilecek TOKİ projelerinin kapatacağı belirtildi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Konut açığını kapatabilmek için belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

Altındağ'da 4 farklı mahallede çarşı ve düğün sarayı inşa ediliyor!

Altındağ Belediyesi tarafından Doğantepe, Başpınar, Gültepe ve Karapürçek Mahalleleri’nde yapılan çarşı ve düğün sarayı projeleri hayata geçiyor. Bir bir tamamlanan yatırımlar Altındağlıların hizmetine sunuluyor.

Kubadabad Saray Külliyesi restorasyonu başlıyor!

SELÇUKLU Sultanı Alaeddin Keykubad'ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad'daki kazılarda, sarayın kayıkhane ve tersane bölümü ile iki yeni yapı daha ortaya çıkarıldı.

Beyşehir'e mega projeler geliyor!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada "Mega projelerimizi hayata geçirebilmek için Başbakanımızla, Bakanlarımız ve milletvekillerimizle görüşmeler yapıyoruz; beş yıllık süreçte bu projeleri gerçekleştireceğiz" dedi.

Bey Sarayı yeniden yapılacak!

Osmanlı'nın ilk sarayı olan Bursa'daki Bey Sarayı, yeniden yapılacak. Şehrin fethinden sonra Tekfur Sarayı'nın üstüne yapılan sarayın sadece bir duvarı günümüze kadar ulaşabildi. Sarayın çizimlerinde gezginlerin notları ve gravürlerden yararlanıldı.

Bursa kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor!

Başkan Recep Altepe, Tophane sırtlarında ve şu anda Bursa Orduevi sınırları içerisinde yer alan, Fatih Sultan Mehmet Han'ın doğduğu ev olarak rivayet edilen Bey Sarayı kalıntılarında incelemelerde bulundu.

Bursa'daki Bey Sarayı günyüzüne çıkarılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "2300 yıl önceki Bursa Kalesi ve Osmanlı döneminde inşa edilen Bey Sarayı tamamen belirdiğinde, Bursalılar ve turistler zaman tünelinde keyifli bir tarih yolculuğuna çıkacak." dedi...

Bey Sarayı projeleri Haberi

Bey Sarayı projeleri

Antik dönemde Bitinya Sarayı olan yapımn Osmanlı Döneminde Bey Sarayı olarak ifade edildiğini hatırlatan grup üyeleri, "Bu bölge çok önemli bir dünya mirasım barındırıyor. Osmanlı padişahlarının kullandığı Bey Sarayının ortaya çıkarılması gerekiyor. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Milli Savunma Bakanlığı çalışmalar yapıyor. Bey Sarayı ve çevresinde yeni yapıların inşasına izin verilmemeli. Bölgenin imar planlarının buna göre yeniden düzenlenmesi gerekiyor" dedi. 


A...