02 / 05 / 2024

bey sarayı tarihi

bey sarayı tarihi

Osmanlı'nın ilk sarayı olan Bursa'daki Bey Sarayı, yeniden yapılacak. Şehrin fethinden sonra Tekfur Sarayı'nın üstüne yapılan sarayın sadece bir duvarı günümüze kadar ulaşabildi. Sarayın çizimlerinde gezginlerin notları ve gravürlerden yararlanıldı.

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

İBB Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı!

İBB, Bulgur Palas adıyla bilinen Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı. Tarihi Yarımada’nın yedinci tepesinde yer alan yapı kültür için kullanılacak.

TOKİ Denizli Çardak Saray başvuruları 31 Mart'ta sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Çardak Saray projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 31 Mart 2021 olarak belirlendi.

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

2 soruda taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihi!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihini 2 soruda tüm detaylarıyla açıkladı. İşte 2 soruda taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihi...

Kocaeli'deki Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephesi tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephe çalışmalarını tamamladı.

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

bey sarayı tarihi Haberi

bey sarayı tarihi

Osmanlı'nın ilk sarayı olan Bursa'daki Bey Sarayı, yeniden yapılacak. Şehrin fethinden sonra Tekfur Sarayı'nın üstüne yapılan sarayın sadece bir duvarı günümüze kadar ulaşabildi. Sarayın çizimlerinde gezginlerin notları ve gravürlerden yararlanıldı.


Osmanlı'nın, Bursa'nın fethinden sonra yaptırdığı ilk saray olan Bey Sarayı'nı yeniden canlandırmak için gezginlerin notları, gravürler ve haritalardan yararlanılarak restitüsyon çalışması yapıldı. Günümüzde tek duvarının kaldığı ve üzerinde garnizon ve orduevi binalarının bulunduğu Bey Sarayı'nın yeniden canlandırılması için Genelkurmay ile yapılan görüşmelerde mutabakat sağlandı. Garnizon komutanlığı ve orduevinin buradan taşınması ile saray Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden eski görünümüne kazandırılacak.


TARİHİN TANIĞI


Osmanlı Devleti'nin ilk başkentli olan Bursa'da, Orhan Bey tarafından 1326 yılında gerçekleştirilen fethin ardından Tekfur Sarayı üzerine Bey Sarayı yapıldı. Birinci Murad döneminde Türk İslam gelenek ve göreneklerine göre yeniden inşa...