02 / 05 / 2024

bey sarayı yeniden yapılacak

bey sarayı yeniden yapılacak

Osmanlı'nın ilk sarayı olan Bursa'daki Bey Sarayı, yeniden yapılacak. Şehrin fethinden sonra Tekfur Sarayı'nın üstüne yapılan sarayın sadece bir duvarı günümüze kadar ulaşabildi. Sarayın çizimlerinde gezginlerin notları ve gravürlerden yararlanıldı.

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Ajda Pekkan ultra lüks villasını yeniden satışa çıkardı!

Yıllardır satamadığı villasını pandemi sürecinin ardından yeniden satışa çıkarmaya karar veren Süperstar Ajda Pekkan, mini sarayı için 38 milyon TL istiyor.

Kocaeli'deki Rıza Bey Konağı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Rıza Bey Konağı'nı aslına uygun olarak yeniden inşa ediyor.

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Kocaeli'deki 125 yıllık konak yeniden inşa ediliyor!

Kocaeli’nin Derince ilçesinde 1892 yılında inşa edilen ve Marmara Depremi sonrası yıkılan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı, yeniden ayağa kaldırılıyor.

Kocaeli'deki Beş Divanlı Rıza Bey Konağı yeniden inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nı yeniden inşa ediyor.

Kocaeli Beş Divanlı Rıza Bey Konağı yeniden yükselecek!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Divanlı Rıza Bey Konağı'nı restore edecek.

Van Saray şantiye alanına döndü!

Van’ın Saray ilçesi yeniden inşa ediliyor. Belediye Başkan Vekili İbrahim Bayır’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.

Sevinç İnönü, Komodor Remzi Bey Yalısı hakkında konuştu!

Komodor Remzi Bey Yalısı 28 Şubat’ta Beykoz İcra Dairesi’nden yeniden satışa çıkarılacak. Sevinç İnönü, "Erdal burayı çok severdi. 1998 yılından 2007 yılına kadar da Erdal’la burada yaşadık. Güzel günlerimiz oldu. " dedi.

Konya Beyşehir'e yeni adliye binası yapılacak!

Konya'nın Beyşehir ilçesine kazandırılacak yeni adliye sarayının projesinin tamamlanması ve yakında işe başlamak üzere ihalesine çıkılacağı belirtildi.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı!

Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatması hedeflenen ve 1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı.

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu başladı!

Ünye’de tarihi Saray Hamamının restorasyonuna başlandı. Restorasyon sonrası tarihi hamam yeniden hizmete girecek.

bey sarayı yeniden yapılacak Haberi

bey sarayı yeniden yapılacak

Osmanlı'nın ilk sarayı olan Bursa'daki Bey Sarayı, yeniden yapılacak. Şehrin fethinden sonra Tekfur Sarayı'nın üstüne yapılan sarayın sadece bir duvarı günümüze kadar ulaşabildi. Sarayın çizimlerinde gezginlerin notları ve gravürlerden yararlanıldı.


Osmanlı'nın, Bursa'nın fethinden sonra yaptırdığı ilk saray olan Bey Sarayı'nı yeniden canlandırmak için gezginlerin notları, gravürler ve haritalardan yararlanılarak restitüsyon çalışması yapıldı. Günümüzde tek duvarının kaldığı ve üzerinde garnizon ve orduevi binalarının bulunduğu Bey Sarayı'nın yeniden canlandırılması için Genelkurmay ile yapılan görüşmelerde mutabakat sağlandı. Garnizon komutanlığı ve orduevinin buradan taşınması ile saray Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden eski görünümüne kazandırılacak.


TARİHİN TANIĞI


Osmanlı Devleti'nin ilk başkentli olan Bursa'da, Orhan Bey tarafından 1326 yılında gerçekleştirilen fethin ardından Tekfur Sarayı üzerine Bey Sarayı yapıldı. Birinci Murad döneminde Türk İslam gelenek ve göreneklerine göre yeniden inşa...