15 / 05 / 2024

beyanname ödeme

beyanname ödeme

Kamu idare ve müesseseleri, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler ve vakıflar için önemli bir gelişme yaşandı. Beyannameler birleşti. İşte tüm merak edilenler...

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Konutta beyanname zamanı!

Yeni yıldan bu yana devreye giren değerli konut vergisi için mükelleflerin elektronik ortamda beyanname verebilmesiyle ilgili düzenleme İnternet Vergi Dairesi’nde yapıldı. Beyanname sonrası ödeme devreye alınacak. Ancak bazı mükellefler vergi ödemeyecek. İşte tüm merak edilenler...

Kira geliri beyannamesinde 'online ödeme' dönemi!

Koronavirüs salgınına karşı kira geliri beyannamesinde online ödeme dönemi başladı. İşte evden çıkmadan beyanname vermenin yöntemleri...

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Emlak vergisi beyanname verme ve ödeme süresi!

Emlak vergisi konut sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödeniyor. İşte, emlak vergisi beyanname verme ve ödeme süresi!

Değer artış kazancı vergisi son ödeme günü bugün!

Değer artış kazancı vergisi için beyanname ve ilk taksit ödemeleri 2015 yılında 2 Nisan'da son buluyor. Buna göre, Değer artış kazancı vergisi son ödeme günü bugün olup, mesai bitimine kadar tüm mükelleflerin vergi borcunu ödemiş olması gerekiyor...

Gelir vergisi beyanname ve ödeme süresi yeniden uzatıldı!

Maliye Bakanlığı, elektrik kesintileri nedeniyle 2014 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve birinci taksit ödeme süresini 2 Nisan'a kadar uzattı..

Kira gelir vergisi geç ödeme cezası!

Kira gelir vergisinde beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine 31 Mart'a kadar veriliyor. Peki, beyanname ile ödeme zamanında yapılmazsa ne olur? Kira gelir vergisi geç ödeme cezası nedir?

Yıllık gelir vergisi ödeme tarihleri 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, vergiye tabi tutulan gelir ve iratların beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart itibarıyla başlamıştı. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte yıllık gelir vergisi ödeme tarihleri 2015..

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2015!

Kira gelir vergisi ödemekle mükellef olan mal sahiplerinin vergi beyan ve ödeme dönemi için kira gelir vergisi rehberi hazırlandı. İşte kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2015..

Soma'daki mükelleflerin geçici vergi beyanname verme ve ödeme süreleri uzatıldı!

Maliye Bakanı Şimşek'in talimatıyla Manisa'nın Soma ve Kırkağaç ilçeleri ile Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki mükellefler için Ocak-Mart 2014 dönemine ait birinci üç aylık geçici vergi beyannamesinin verilme ve ödeme süreleri, 23 Mayıs'a kadar uzatıldı.

Kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?

1 Mart itibariyle başlayan kira gelir vergisi beyanname verme süresi, Maliye Bakanlığı tarafından açıklamaya göre uzatıldı. Peki, kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?

Kira gelirleri için beyanname verme süresi ve ödeme tarihleri!

Gayrimenkul kira geliri elde edenler, gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki kira geliri için vergi beyanı ne zaman verilecek? İşte kira gelirleri için beyanname verme süresi ve ödeme tarihleri...

beyanname ödeme Haberi

beyanname ödeme

Kamu idare ve müesseseleri, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler ve vakıflar için önemli bir gelişme yaşandı. 

Takvim'de yer alan habere göre; muhtasar ve prim hizmet beyannamesi, vergi kanunlarına göre verilmesi gereken muhtasar beyanname ile aylık prim ve hizmet belgesinin birleştirilerek, kesilen vergilerin matrahlarıyla beraber sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamıyla prim ödeme gün sayılarının bildirildiği beyanname oluyor.

KİMLER VERECEK?

✔Kamu idare ve müesseseleri,
✔ İktisadî kamu müesseseleri,
✔ Sair kurumlar,
✔ Ticaret şirketleri,
✔ İş ortaklıkları,
✔ Dernekler,
✔ Vakıflar

NE ZAMAN VERİLECEK?

Vergi kesintileri ile prim ve hizmetin ait olduğu ayı takip eden ayın 26 ncı günü akşamı saat 23.59'a kadar elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir.

ADRESLER NELERDİR?

1.Beyanname Düzenleme Programından (https:// ebeyanname.gib.gov.tr/download. html),

2.İnternet Vergi Dairesinden (https://intvrg.gib.gov.tr),

3. Defter Beyan Sisteminden (www. defterbeyan.gov.tr), beyanname...