19 / 05 / 2024

Beyanname şartları

Beyanname şartları

Evi olanların aklını karıştıran dönem başlıyor. Peki kimler beyanname verecek ve hangi hallerde istisnalardan yararlanılabilinecek.1 Mart’ta başlayacak kira geliri beyanında 2014 yılında elde ettiğimiz kiralar için beyanname vereceğiz.

Kira geliri olanlar dikkat! İşte beyanname şartları!

31 Mart'ta sona erecek olan kira beyanname için yıllık sınır 6 bin 600 lira, işyerinde ise brüt-stopaj dahil 49 bin lira olarak hesaplanacak. İşte kira geliri için belirlenen beyanname şartları...

Emlak vergisinden muafiyet şartları!

Sıfır oranlı emlak vergisi olarak nitelendirilen uygulamaya göre, muafiyet şartlarını taşıyan kimseler, bağlı oldukları belediyeye verecekleri bir beyanname ile vergiden muaf oluyor. İşte emlak vergisinden muafiyet şartları..

Resmi vasiyetnamenin şekil şartları!

Noter, sulh yargıcı gibi bir resmi görevli tarafından düzenlenen vasiyetnamelere resmi vasiyetname deniyor. Resmi vasiyetname düzenlenirken kanunda belirtilen şekil şartlarına uygun olması gerekiyor. İşte, resmi vasiyetnamenin şekil şartları şartları!

Yangın sigortası genel şartları!

Yangın sigortası, yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar karşılanıyor. İşte yangın sigortası genel şartları...

KEY ödemeleri şartları!

Konut Edindirme Yardımları, memur ve işçiler ile bunların memurlarına verilen, konut edindirme yardımı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, KEY ödemeleri şartları nelerdir? İşte KEY ödeme şartları..

İdris Güllüce: Sanayi kuruluşları beyanname verecek!

Birleşmiş Milletler ’de İklim değişikliği zirvesine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce TRT TÜRK ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Güllüce 'Sanayi kuruluşları beyanname verecek' dedi.

Tarlada ifraz şartları nelerdir?

Tarlalar hakkında yasal esaslara, 15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan bir düzenleme ile değişiklikler getirildi. Peki son düzenlemelere göre tarlada ifraz nasıl yapılır? Tarlada ifraz şartları nelerdir?

Define arama şartları!

Define arama yönetmeliği, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda belirtilen yerler dışında define aramalarında uyulacak esasları belirliyor. Peki yönetmeliğe göre, define arama şartları nelerdir?

Batışehir Residence ödeme şartları

Avrupa’nın En İyi Karma Kullanım Projesi” ödülüne sahip olan Batışehir Residence ödeme şartları kapsamında Emlak Konut güvencesiyle yüzde 15 peşinatla yüzde 0,59 faiz oranıyla firma bünyesinde 60 aya kadar taksitlendirme yapılıyor...

Köy yerleşik alanlarında ifraz şartları!

İfraz işlemi ile, arsa birden fazla parsele bölünebiliyor. Ancak söz konusu işlemin şartları, planlı ve plansız alanlarda farklılık gösteriyor. Peki, köy yerleşik alanlarında ifraz şartları nelerdir?

Tapuda ifraz şartları!

Taşınmaz bir malın birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemine tapuda ifraz işlemi deniyor. Tapuda ifraz işleminin bazı şartları bulunuyor. İşte, tapuda ifraz şartları!

Pazar yeri kiralama şartları!

Pazar yerlerinde adına satış yeri tahsis edilmiş olan pazarcı ve üreticileri, tahsis sahibi olarak nitelendiriliyor. Peki, satış yeri tahsis edilecek pazarcılarda aranan özellikler nelerdir? İşte pazar yeri kiralama şartları...

TOKİ yoksul evleri şartları!

Hayata geçirilen TOKİ konut projelerinin başvuru ve ödeme koşulları yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına gelir grubuna göre değişiyor. Peki TOKİ yoksul evleri şartları nelerdir? İşte TOKİ yoksul evleri...

Beyanname şartları Haberi

Beyanname şartları

1 Mart’ta başlayacak kira geliri beyanında 2014 yılında elde ettiğimiz kiralar için beyanname vereceğiz. 25 Mart’a kadar sürecek beyan sürecinde varsa ödenecek vergi 2 eşit taksitte 31 Mart ve 30 Temmuz’da ödenebiliyor. Her yıl belirlenen istisna oranı elde edilen kira gelirinden düşülerek vergi avantajı sağlanabiliyor. Ancak istisnadan yararlanmanın şekil ve şartı var.



Konut istisnası


2014 yılı meskenler için belirlenen istisna oranı 3 bin 300 lira. Gerçek kişilerin yıllık elde ettikleri kira geliri 2014 yılı için 3 bin 300 liranın altında kalıyorsa beyan vermeye gerek yok. İstisna oranının üzerinde bir kira geliri söz konusu ise önce istisna oranı 3 bin 300 lira düşülür kalanı üzerinden vergilendirilir. Örneğin geçen yıl toplamda 3 bin lira kira geliriniz var ise beyan vermeyeceksiniz. 10 bin lira...